Joel Pohjanpaloa huhutaan eurooppalaiseen suurseuraan!

© Kuva: Juha Tamminen

Kreikan ehdottomiin jättiläisiin lukeutuva AEK Ateena on Joel Pohjanpalon kintereillä, raportoi Saksan merkittävin urheilulehti Kicker sunnuntai-iltana.

Aiemmin viime viikolla kreikkalaisissa joukkoviestimissä rummutettiin samaa huhua. Paikallisten lähteiden mukaan päävalmentaja Matías Almeyda olisi tehnyt Pohjanpalon hankkimisesta jopa yhden kynnyskysymyksen omalle jatkolleen.

Vaikka AEK Ateena on UEFAn rankinglistalla esimerkiksi Athletic Bilbaon ja Fenerbahçen yläpuolella ja vaikka se on yksi Kreikan kolmesta isoimmasta seurasta Panathinaikosin ja Olympiakosin rinnalla, Pohjanpalon agentti Tuomas Talvitie ei kokenut tarpeelliseksi lietsoa huhua.

– Täysin huhu voi olla, mutta ei minulla ainakaan ole mitään sellaista vahvistettavaa, Talvitie sanoi Iltalehdelle lauantaina.

– Sanoisin, että olisin erittäin yllättynyt, jos menisi sinne.

Pohjanpalo harjoittelee tällä hetkellä Bayer Leverkusenin vahvuudessa, mutta molempien osapuolten intresseissä olisi siirron toteutuminen tämän kesän ikkunassa. Ensinnä tie Leverkusenin avauskokoonpanoon on pystyssä. Toisekseen lainalla vietetty viime kausi Çaykur Rizesporin riveissä on kasvattanut Huuhkajien hyökkääjän markkina-arvoa.

Pohjanpalo auttoi umpisurkeaa joukkuetta mättämällä 16 maalia Süper Ligassa. Maalitilastossa ”Jolle” jätti taakseen muun muassa Michy Batshuayin ja Andreas Corneliuksen, kansainvälisesti ansioituneita pelaajia molemmat. Pohjattoman lahjakas Mario Balotelli viimeisteli vain kaksi osumaa enemmän.

Maalimäärä osoittaa, että vaikka Pohjanpalo ei Euroopan huipulla loista monipuolisuudellaan, hänestä on paljon iloa, jos Konferenssi- tai Eurooppa-liigan tasoinen seura onnistuu luomaan hänelle suoraviivaisessa pelityylissä roolin, jossa hän pääsisi pelaamaan vahvuuksillaan.