Paul Pogban lentokone lensi Miamista Torinoon perjantaina. Ranskalainen keskikenttäpelaaja palaa Juventukseen ilmaisella siirrolla. Viimeksi hän pelasi italialaisseurassa vuosina 2012–16 ja tuona aikana hän teki läpimurtonsa kansainväliseen eliittiin.

Juve julkaisi Pogban saapumisen Italiaan sosiaalisessa mediassa. Vielä ei ollut varsinaisen siirron lanseerauksen aika, vaan kyse oli videoista, joissa Pogban kuvataan tulevan lääkärintarkastukseensa. Hieman aiemmin Pogba oli julkaissut itsestään videoklipin, jossa hän istuu lentokoneessa Juventuksen värisissä mustavalkoisissa vaatteissa.

Pogba suorittanee terveystarkastuksen hyväksytysti lauantaina. Sitten hän allekirjoittaa nelivuotisen sopimuksen, joka tuo hänelle kahdeksan miljoonaa euroa per kausi. Mahdollisten bonusten muodossa hän voi tienata kaksi miljoonaa euroa lisää.

Pogban sopimus valioliigaseura Manchester Unitedin kanssa päättyi viime kuun loppuun. Kuutta Unitedissa vietettyä vuotta leimasivat alisuorittaminen ja puutteellinen työympäristö eli kokoonpano, jota rakennettiin ilman järkevää linjaa. Täysin syytön ei Pogbakaan ole, sillä vuosien mittaan Unitedin kannattajat turhautuivat hänen äärimmäisen vaihteleviin, ja suurelta osin mitäänsanomattomiin, pelisuorituksiinsa. Pogbaa moitittiin heikosta motivaatiosta, ja hän kertoi kärsineensä masennuksesta José Mourinhon valmennuskauden aikana. Mourinhon alaisuudessa 2017 Pogba voitti Eurooppa-liigan ja liigacupin, ainoat United-vuosina tulleet pokaalit.

Lue myös: PSG:n monivuotinen tähtipelaaja siirtyy Juventukseen

Mielenkiintoisen siirrosta tekee se, että vuonna 2012 Pogba liittyi Juveen ilman korvausta juuri Unitedista. Neljä vuotta myöhemmin United pulitti keskikenttäpelaajasta silloisen maailmanennätyssumman, 105 miljoonaa euroa. Nyt, vuonna 2022, Juventus saa Pogban jälleen vapaana agenttina eli muodollisesti ilmaiseksi. Tällä vuosisadalla ei ole vastaavaa nähty.

Juventuksessa Pogban odotetaan ottavan kymppipaidan takaisin itselleen. Viime vuodet sitä piti Paulo Dybala, mutta hän jätti italialaisjätin palkasta johtuneiden erimielisyyksien vuoksi.

Pogba ei Unitedissa koskaan yltänyt Juventuksessa saavuttamiinsa korkeuksiin. Neljä Italian-mestaruutta voittanut Pogba koettaa palauttaa ”Vanhan rouvan” takaisin mestaruuskantaan. Kaksi edellistä kautta Juven kannattajat ovat joutuneet seuraamaan sivusta milanolaisseurojen riemumarssia.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.