Vuoden 2022 Ogun State FA Cupin loppuottelussa toisiaan vastaan pelasivat Remo Stars ja Ijebu United. Finaali venyi rangaistuspotkuille, koska kumpikaan nigerialaisjoukkueista ei onnistunut tekemään maalia varsinaisella peliajalla. Iljebu United voitti rankkarikisan 3–0. Toimittaja Ibukun Aluko epäilee, että ottelun tulos saatiin ilmeisen epärehellisellä toiminnalla.

Yhdessä Ijebu Unitedin laukaisemassa rangaistuspotkussa Remo Starsin maalivahti ei hievahtanutkaan, vaikka vetäjän yritys oli varsin kesy. Se ei ole kuitenkaan mitään verrattuna siihen, että seuraavana yksi Remo Starsin pelaajista kävi vuorollaan kiskaisemassa pallon yhdestätoista metristä yli sivurajan.

Lue myös: Järkyttävät 95–0- ja 91–1-tulokset olivat liikaa – Sierra Leonen liitto epäilee sopupelien mahdollisuutta

Remo Stars kilpailee Nigerian Valioliigassa. Alukosta vaikuttaa siltä, että rangaistuspotkukilpailu oli härski esimerkki Nigeriassa rehottavista sopupeleistä.

– Miksi nigerialainen jalkapallo on tällaista? Miksi emme koskaan halua edistystä? Aluko kirjoitti Twitter-tilillään torstaina.

Alukon julkaisema videoklippi on levinnyt laajalle sosiaalisessa mediassa. Tämän artikkelin kirjoitushetkeen mennessä se on kerännyt kuusi miljoonaa näyttökertaa. Valtaosa kommentoijista on reagoinut siihen naurua kuvaavin emojein tai meemein. Aluko on luvannut haastatella seurojen edustajia podcast-lähetyksessään.

Ibukun Aluko

@IbkSports
If this isn’t Match Fixing, then I don’t know what it is.

Why is Nigerian football like this? Why don’t we ever want progress??

This is Ogun State FA Cup final between Remo Stars and Ijebu United 💔💔

Muokattu 15.7. klo 13.48: Otsikko muutettu muotoon ”Tragikoominen video: Nigeriassa ammuttiin rangaistuspotku, jonka käsittämättömyys ei voi olla naurattamatta”.