Bayern Münchenin hyökkäys meni ensi kaudeksi uusiin puihin, kun ykköstykki Robert Lewandowski siirtyi Bundesliigasta FC Barcelonaan. Tulopuolella on jo ainakin Sadio Mané, mutta voi olla, etteivät aktiviteetit vielä siihen jää.

Katalonialaislehti Diari Ara on kertonut, että Bayern München harkitsee vakavasti tarjouksen tekemistä Espanyolin maalitykki Raúl de Tomásille. De Tomásilla on toki vielä neljä vuotta sopimusta jäljellä, mutta hänen maalitahtinsa on ollut viime aikoina niin hurjaa, että kiinnostuneita seuroja on yli valtionrajojen.

De Tomásin sopimuksen ulosostoklausuuli on 75 miljoonaa euroa, mutta Diari Aran mukaan ihan niin paljoa hänestä ei välttämättä tarvitsisi maksaa. Luultavasti siirtosumma nousisi kuitenkin lähelle 50 miljoonaa euroa, jonka Bayern Lewandowskista sai.

Toistaiseksi Bayern ei ole Raúl de Tomásista virallista sopimustarjousta jättänyt. Hyökkääjä itse viihtyy erinomaisesti Espanyolissa, joten neuvotteluista ei välttämättä tulisi helpot.

Raúl de Tomás on Real Madridin kasvatti, joka puhkesi toden teolla kukkaan Espanyolissa. Toissa kaudella hän teki Espanjan toisella sarjatasolla 23 maalia voittaen sarjan maalikuninkuuden. Viime kaudella La Ligassa tahti jatkui lähes samana, kun maaleja syntyi komeasti 17. Tehoilu nosti ”RdT:n” myös Espanjan A-maajoukkueeseen, jossa pelejä on nyt pelattuna neljä.