Mitätöidäänkö Kylian Mbappén PSG-sopimus? Espanjan liiga on ottanut kovat keinot käyttöön

© Kuva: Getty Images

Espanjassa seurasi tyrmistynyt hiljaisuus, kun tieto Kylian Mbappén päätöksestä jäädä kolmeksi vuodeksi Paris Saint-Germainiin levisi toukokuun lopulla. Mbappén siirtoa Real Madridiin pidettiin niin varmana kuin huhun asteella olevaa siirtoa voidaan pitää. Alkujärkytyksen jälkeen Realin seurapresidentti Florentino Pérez syytti PSG:tä Mbappén aivopesusta. Sanan säilä heilui myös niin Espanjan kuin Ranskankin pääsarjojen toimistoissa.

AFP kertoi eilen perjantaina, että LaLiga on nyt jättänyt muodollisen valituksen Pariisin hallinnolliselle tuomioistuimelle. Se syyttää PSG:tä vilpistä. Jos valitus menee läpi, Mbappén solmima jatkosopimus makuloidaan. LaLiga vetoaa hakemuksessaan siihen seikkaan, että PSG vääristää markkinoita maksamalla ylihintaa hankinnoistaan ja antamalla pelaajilleen palkkaa, joka ei ole oikeassa suhteessa heidän meriitteihinsä tai työpanokseensa nähden. PSG ei edes yritä päästä plus miinus nolla -tulokseen, vaan käyttää Qatarin valtion kassaa tappioiden kuittaamiseen.

LaLiga esittää, että Ranskan kahta ylintä sarjatasoa hallinnoivan elimen LFP:n ja paikallisen jalkapallotalouden vahtikoiran DNCG:n ei olisi koskaan pitänyt hyväksyä Mbappén sopimusta.

Hallinto-oikeuden on määrä antaa päätöksensä noin yhdeksän kuukauden kuluttua.

Muutaman kuukauden päästä LaLiga asianajajineen kääntyy myös monikansallisten tuomioistuinten puoleen. Tiivistetysti se aikoo syyttää PSG:tä siitä, että seura kierrättää sääntöjen vastaisin keinoin hankittua rahaa ulkopuolisten liikeyritysten ja kirjanpitäjien kautta sen alkuperän peittämiseksi. LaLigan kuvailema toimintamalli sotisi urheilun ideaalia ja pelin puhtautta vastaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.