Veikkausliigaa johtava Kuopion Palloseura on raivannut tiensä Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle. KuPS haki Moldovasta 4-1-vierasvoiton Milsami Orheista ja lunasti jatkopaikan yhteismaalein 5-3 avausosan päätyttyä viikko sitten Kuopiossa 2-2-tasapeliin.

KuPS siirtyi ottelussa johtoon 27. minuutilla, kun Gabriel Bispo viimeisteli ottelun avausmaalin Tim Väyrysen esityöstä. Kotijoukkue nousi kuitenkin avausjakson lisäajalla tasoihin. Maalin puski vapaapotkusta Moldovan A-maajoukkuepelaaja Radu Ginsari.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
MUAAAAAAAALIIIIIIIIIIII!!!

27 minuuttia pelattu, Gabriel Bispo karkaa oikealta ja pamauttaa hirmuisen kanuunan etuylänurkkaan!

0-1!

#KuPS #UECLfi #Banzai

KuPS:n sankariksi nousi 19-vuotias puolustajalupaus Tony Miettinen, joka teki otteluparin voittomaalin 53. minuutilla. Sebastian Dahlströmin antamasta kulmapotkusta syntynyt maali oli Suomen poikamaajoukkuepelaaja Miettisen ensimmäinen KuPS:n edustusjoukkueessa. Miettinen pelasi myös ensimmäistä kertaa koskaan KuPS:n avauskokoonpanossa.

@KuPS1923
💛🖤 MUAAAAAAALIIIIIIIIIIII!!!!!!!!

⚽️ 53 minuuttia pelattu, Sebastian Dahlströmin kulmuriin rynnii Siilinjärven poika Tony Miettinen ja pallo on hönnässä!

1-2!

Lopullisesti otteluparin pani pakettiin venezuelalainen Daniel Carrillo, joka teki KuPS:lle kolmannen maalin 88. peliminuutilla – voittomaalin tehneen Miettisen alustuksesta. Sekään ei vielä riittänyt, sillä Filip Valencic taputteli lisäajalla läpiajostaan ottelun loppunumeroiksi 4-1. KuPS laukoi ottelussa viisi kertaa kohti maalia, ja kudeista neljä päätyi verkkoon.

Kolmannella karsintakierroksella KuPS kohtaa joko sveitsiläisen Young Boys Bernin tai latvialaisen FK Liepajan. Young Boys voitti avausosan 1-0. Toinen osaottelu alkaa Bernissä kello 21.