Suomea maajoukkuetasolla tähän asti edustaneen topparin Robin Tihin sunnuntainen iltapuhde oli haastava. IFK Värnamossa lainalla pelaava Tihi teki kaksi isoa vahinkoa — räikeän oman maaliin ja suoraan voittomaaliin johtaneen virheen (ks. upotukset) —, kun IFK Värnamo hävisi Tihin emoseuralle AIK:lle lukemin 2–3 (0–1) Ruotsin Allsvenskanissa.

Tihin, 20, sosiaalisen median kanaviin ja muunlaisina avoimina kirjeinä lähetettiin ottelun jälkeen vihamielistä ryönää, joissa tehtiin satoja vihjailuja sopupelistä, eli annettiin ymmärtää AIK:n antaneen sopimuspelaajalleen käskyn varmistaa, että ottelu päättyy AIK:lle suotuisasti.

– Olen pahoillani, että joudun kuuntelemaan tuollaista sontaa. Joka päivä hän tekee kaiken voitavansa tehdäkseen joukkuekavereistaan parempia. Olen niin hemmetin ylpeä tuosta kaverista. Rakastan tuota jätkää, sanoi IFK Värnamon päävalmentaja Kim Hellberg pelin jälkeen medialle.

Seuran urheilujohtaja Enes Ahmetovic otti kantaa syytöksiin ottelumanipuloinnista.

– En tiedä, mitä tuohon voi sanoa. Ei käynyt mielessäkään, etteikö Tihiä voisi peluuttaa. Mitä tulee valmistautumiseen, hän on yksi Ruotsin ammattimaisimmista pelaajista.

Hellberg jatkoi:

– Robin Tihi on paras ikäisensä ihminen, jonka olen koskaan tavannut. Hieno mies ja tämän ryhmän johtaja. Jos joku haluaa olla vihainen, olkoon vihainen minulle.

AIK:n päävalmentaja Bartosz Grzelak asettui myös tueksi Tihin taakse.

– Olen täysin samaa mieltä. Minäkin olen valmentanut Tihiä. En voi todennäköisesti kuvitella parempaa joukkuekaveria. Hän tulee jokaiseen harjoitukseen hyvin valmistautuneena. Hän on nuori mutta esimerkki kaikille muille. Hän ei koskaan puhu pahaa kenestäkään. Viha sosiaalisessa mediassa on pelkurimaista.

Myös AIK:n urheilutoimenjohtaja Henrik Jurelius kommentoi Tihin tilannetta.

– Se on äärimmäisen valitettavaa. On surullista, että hän joutui sellaiseen tilanteeseen, totesi Jurelius Expressenin mukaan.

– Voin halata häntä jälkeenpäin, koska tiedän, että sisimmässään hän halusi pelata hyvän ottelun ja [auttaa] Värnamoa.

Jurelius kertoi, että missään vaiheessa ei ollut mitään puhetta, että Tihi jättäisi AIK-ottelun väliin oletetun eturistiriidan takia.

Tihi ei halunnut puhua lehdistölle ottelun jälkeen. Pukuhuoneessa häntä tukivat seuran johtajat ja muut pelaajat. Myöhemmin illalla Tihin viimeisimmän Instagram-julkaisun kommenttikenttä täyttyi sydämistä ja kannustusviesteistä.

IFK Värnamo on pelannut kuluvalla kaudella 15 ottelua, joista 14:ssä Tihi on pelannut avauskokoonpanossa. Värnamo on toistaiseksi sarjan neljänneksi viimeinen joukkue, kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella, mutta Tihin omat pelisuoritukset ovat saaneet pääasiassa erittäin hyvän vastaanoton ennen eilistä peliä.

discovery+ sport 🇸🇪

@dplus_sportSE
AIK kvitterar! 2-2 efter ett självmål av Robin Tihi!

Se matchen på discoveryplus.com/se/sport/fotbo…

discovery+ sport 🇸🇪

@dplus_sportSE
AIK är tillbaka i ledningen! Nicolás Stefanelli med målet!

Se matchen på discoveryplus.com/se/sport/fotbo…