Ruotsin naisten maajoukkue on voittanut EM-kilpailujen puolivälierissä Belgian 1–0. Ruotsi lähti myöhään perjantai-iltana pelattuun otteluun jättimäisenä ennakkosuosikkina. Se joutui pelaamaan ilman Hanna Glasia ja Emma Kullbergia, joilla oli todettu koronavirustartunta. Kapteeni Caroline Seger kärsi Dagens Nyheterin mukaan kantapäävammasta.

Peli alkoi tunnustellen, vaikka Belgia panosti korkeaan prässiin. Ruotsin yksilölaatu näytti tuottavan tulosta puolen tunnin kohdalla, jolloin Stina Blackstenius karkasi vastahyökkäyksestä läpiajoon ja viimeisteli 1–0-osuman. Maali kuitenkin hylättiin paitsiona kainalon mitalla.

Seuraavat 60 minuuttia ottelun kulku oli selvä. Peli ei säkenöinyt. Ruotsi jauhoi tasaisesti ja odotti, että maalipaikkojen lukumäärä väkisin johtaisi voittoon. Matalalla makaavan puolustuksen murtaminen osoittautui yllättävän vaikeaksi. Niinä kertoina, kun se onnistui, maalivahti Nicky Evrard — yksi Belgian joukkueen ammattilaisista — lukitsi veräjänsä.

Belgia tarvitsi Evrardin ajoittain uskomattomilta tuntuneita torjuntoja, koska kenttäpelaajien oma pelinrakentelu oli olematonta. Tosin ei Ruotsikaan peli soljuvaa ollut.

Ruotsin odotus päättyi toisella lisäminuutilla, kun se pääsi rummuttamaan kulmapotkusta laukauksia lähietäisyydeltä kohti Evrardia. Tilanne päättyi siihen, että Linda Sembrant laittoi pallon verkkoon ja toi joukkueelleen 1–0-voiton. Siinä vaiheessa Ruotsin maaliodottama näytti Optan mukaan jo 3,55:a Belgian 0,11:aa vastaan.

Ruotsi kohtaa välierissä emäntämaa Englannin ensi tiistaina.