On aina todella kova juttu, kun suomalaispelaajasta maksetaan seitsemännumeroinen siirtokorvaus. Nyt näin on käymässä, sillä 17-vuotias suomalaislupaus on siirtymässä Eintracht Frankfurtista Hoffenheimiin miljoonan euron siirtokorvauksella. Toistaiseksi vahvistamattomasta siirrosta kertoo suuri saksalaissivusto Sport1.

Hyryläinen siirtyi Eintracht Frankfurtin akatemiaan elokuussa 2020. Hänen sopimuksensa Eintrachtin kanssa kattoi vielä ensi kauden, mutta nyt uudeksi osoitteeksi on varmistumassa Hoffenheim.

Hoffenheim todella halusi nuoren suomalaisen, sillä se onnistui lyömään kisassa nimekkäitä vastustajia. Sport1:n mukaan Hyryläistä tavoittelivat myös Chelsea, Napoli ja jokunen muu bundesliigaseura. Myös elokuussa UEFA Super Cupissa Helsingissä pelaava Eintracht halusi solmia hänen kanssaan jatkosopimuksen.

Siirtokorvaus voi myös nousta, jos tietyt bonuspykälät täyttyvät. Jos Hyryläinen nousee pian Hoffenheimin avauskokoonpanoon, odottavat Eintrachtia merkittävät lisäkorvaukset.

Eintracht Frankfurtin alle 19-vuotiaiden joukkue sijoittui viime kaudella ikäluokkansa Bundesliigassa sijalle kolme, ja Hyryläinen pelasi joukkueessa isossa roolissa. Hän teki 17 ottelussa kaksi maalia ja syötti kolme osumaa. Pitkänhuiskea 197-senttinen suomalainen pelaa keskikentän puolustavassa roolissa.

Eintrachtin valmentaja Oliver Glasner osoitti suuria odotuksia Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkuepelaajaa kohtaan ja peluutti häntä harjoituspeleissä edustusjoukkueen mukana. Nyt Hyryläinen on kuitenkin vaihtamassa Hoffenheimin paitaan.

Elokuussa 18 vuotta täyttävän Luka Hyryläisen isä on entinen huipputoppari Aki Hyryläinen, joka pelasi Suomen paidassa 26 A-maaottelua. Aki Hyryläinen pelasi valtaosan urastaan HJK:ssa.