Seinäjoen Jalkapallokerhon hyökkääjä Denys Oliinyk siirtyy Ukrainan pääsarjaan, kertoo Veikkausliiga-seura tiedotteessaan.

Oliinyk, 34, haluaa auttaa kotimaataan kriisitilanteessa, ja samalla hän haluaa lunastaa lupauksensa päättää ammattilaispelaajan uransa Ukrainassa. Siirto tapahtuu heti, eikä Oliinyk siten ole enää mukana SJK:n tämän kauden otteluissa.

– SJK ymmärtää Oliinykin halun auttaa kotimaataan kaikin mahdollisin tavoin, sekä tarpeen olla läsnä sotaa käyvässä kotimaassaan. SJK tukee Olinykiä päätöksessä, ja on suostunut siirtoon. Päätös ei ollut kummallekaan osapuolelle millään muotoa helppo, kommentoi SJK sivuillaan.

Oliinyk siirtyi Seinäjoelle kaudella 2018. Hän on pelannut neljän vuoden aikana SJK:ssa 116 ottelua tehden niissä yhteensä 29 maalia ja syöttäen kuusi. Aiemmin urallaan hän on edustanut myös muun muassa ukrainalaisia Dynamo Kiovaa, Arsenal Kiovaa, Dniproa ja Metalist Harkovaa, hollantilaista Vitesseä sekä saksalaista Darmstadtia. Ukrainan A-maajoukkueessa Oliinyk on pelannut 12 kertaa.

– Tämä on minulle todella merkittävä asia. Olen aina halunnut lopettaa jalkapalloilijan urani kotimaassani Ukrainassa. Erityisesti nyt tässä vaikeassa tilanteessa, jossa maani nyt on, minulle on tärkeää lähteä nyt – osoittaakseni maanmiehilleni, että en ole peloissani. Haluan osoittaa tukea sekä esimerkkiä, ja auttaa niin paljon kuin mahdollista, kuvaa Oliinyk lähtönsä syytä.

– Päätöksen tekeminen oli tietenkin todella hankalaa niin minulle kuin seurallekin, sillä näiden neljän vuoden ajan, jonka olen ollut SJK:ssa, olin aina tyytyväinen. Sain tukea kaikilta. Seura teki kaikkensa, jotta asiani täällä olisivat hyvin. Aina kun tarvitsin apua, seura auttoi minua.

– SJK on nyt sydämessäni. Tulen aina kannattamaan sitä, ja pitämään silmällä mitä seurassa tapahtuu. Toivon myös, että vielä jonain päivänä palaan takaisin. Ehkä tekemään jotain muuta kuin pelaaman, mutta toivon, että palaan seuraan takaisin. Perheeni, lapseni ja äitini jäävät Seinäjoelle siihen asti, kunnes palaan. He rakastavat Suomea ja lapseni rakastavat Seinäjokea. He tulevat aina katsomaan pelejä.

– Haluan lopuksi sanoa kiitokseni SJK:lle, että he ymmärsivät tilanteeni ja päästävät minut Ukrainaan. Ymmärrän tietenkin, että päätös päästää minut menemään juuri nyt, ei ollut helppo seurallekaan. Toivon myös, että myös muut ihmiset ymmärtävät päätökseni. Rakastan SJK:n faneja! Tunnen, että olemme saaneet heiltä aina tukea joukkueelle ja itselleni. Pidän sitä todella suuressa arvossa. Pidän teistä, rakastan teitä! Olette suurenmoisia, lisää Oliinyk vielä.

Päätös oli vaikea myös seuralle.

– Seuran puolesta, olemme tietenkin erittäin pettyneitä, kun menetämme yhden tärkeimmistä pelaajistamme, ja vielä tärkeässä vaiheessa kautta. Tämä oli erittäin vaikea tilanne ja päätös sekä meille, että myös Denysille. Kuitenkin Denysin isänmaallisuus ja halu auttaa kotimaataan sodan keskellä, oli niin suuri, että koemme, että emme voi olla sen esteenä. Myös siirtosumma, jonka saamme hänen uudelta seuraltaan Ukrainassa, auttaa kuitenkin meitä investoimaan joukkueeseen, lyhyellä ja pitkällä aikavälillä, kertoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

– Me kaikki toivotamme Denysille menestystä ja onnea hänen loppu-uralleen. Ja kiitämme häntä hänen kovasta työstään, jota hän on antanut seurallemme tämän viimeisen neljän vuoden ajan. Samalla kun hän on poissa, me lupaamme pitää täällä huolta hänen äidistään ja lapsistaan SJK-perheen sisällä.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Denys Oliinyk päättää uransa Ukrainassa

SJK:n 34-vuotias ukrainalaishyökkääjä Denys Oliinyk siirtyy Ukrainan pääsarjaan, koska hän haluaa auttaa kotimaataan kriisitilanteessa.

Lue lisää:
👉 sjk.fi/uutiset/denys-…

Oliinykin viesti SJK-väelle videolla:
youtu.be/kuuV6U7ullI