SJK:n euroseikkailu päättyi – islantilaiskolossin tehot olivat liikaa

© Kuva: Juha Tamminen

SJK:n europelit kaudella 2022 ovat päättyneet. Seinäjokelaisjoukkue lähti ajamaan takaa norjalaisen Lillestrømin 1-0-etumatkaa Seinäjoella pelatun avausottelun jälkeen, mutta ei onnistunut tavoitteessaan. Jatkopaikka meni Lillestrømille yhteismaalein 6-2.

Ilahduttava asia oli, että SJK onnistui kaksi kertaa maalinteossa kovaa norjalaisryhmää vastaan. Ensimmäisellä jaksolla 1-1-tasoitusmaalin viimeisteli kaukolaukauksellaan 19-vuotias Nooa Laine, pitäen vieraiden jatkohaaveet vielä elossa. Diego Rojasin kavennusmaali ottelun lisäajalla oli puolestaan lähinnä kosmetiikkaa.

SJK:n turmioksi osoittautui hattutempun tehnyt islantilaiskärki Holmbert Aron Fridjonsson. 195-senttinen Fridjonsson vastasi joukkueensa toisesta, kolmannesta ja neljännestä maalista. Muut osumat merkittiin Ifeanyi Matthew’n ja Colin Röslerin nimiin.

Tilastollisesti SJK pani suosikeille varsin hyvin kampoihin etenkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta päätösjaksolla norjalaiset menivät menojaan. SJK:n tehtävää hankaloitti sekin, että se joutui vaihtamaan puoliajalla maalivahtia. Ykkösvahti Jesse Öst sai käteensä avohaavan Lillestrømin 2-1-johtomaalin yhteydessä. Vaikka Öst pystyikin jatkamaan peliä aluksi paikkailujen jälkeen, päädyttiin tauolla ratkaisuun, että Markus Uusitalo otti hänen paikkansa.

Huuhkajien Kaan Kairinen pelasi Lillestrømin avauskokoonpanossa ja tuli vaihtoon 66. minuutilla 4-1-tilanteessa.

Suomalaisseuroista europelejään jatkavat elokuussa vielä HJK ja KuPS.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.