HJK kohtaa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa AS Roman, Betisin ja Ludogoretsin.

Arpa toi HJK:lle lohkoon AS Roman ja Betisin kaltaisia ehdottomia laatujoukkueita, jotka taistelevat Serie A:ssa ja La Ligassa tosissaan huippusijoituksista. Ludogorets on sen sijaan dominoinut mielin määrin Bulgarian pääsarjaa kymmenen vuoden ajan.

AS Roman päävalmentaja José Mourinho ehti jo ottaa kantaa HJK-arpaan. Lue Mourinhon mietteet HJK:sta täältä.

Betisin joukkueenjohtajana toimiva Alexis Trujillo analysoi lohkoa seuran julkaisemassa haastattelussa. 57-vuotias Trujillo edusti Betisiä pelaajaurallaan seitsemän vuoden ajan ja on sittemmin toiminut myös Betisin väliaikaisena valmentajana.

– Mourinhon AS Roma on hyvin vaikea vastustaja. He ovat todella kilpailukykyisiä. Hiljattain he tekivät sopimuksen Paulo Dybalan kanssa ja se tuo heille lisää taitoa hyökkäykseen. Tunnemme Mourinhon viime harjoituskauden ottelun myötä ja meidän on pidettävä heitä varmasti silmällä.

[readmore from=HJK]

Mourinhon tapaan myös Trujillo nosti esiin HJK:n Bolt Arenan tekonurmen. Tekonurmi tuo HJK:lle edun europeleissä.

– Ludogorets ja HJK putosivat Mestarien liigan karsinnoissa Dinamo Zagrebille ja Viktoria Plzeňille. Ne ovat joukkueita, jotka ovat tottuneet pelaamaan Euroopassa ja sijoittuivat kärkisijoille omissa sarjoissaan. Molemmat ovat sarjoissaan kolmansia ja pelanneet jo paljon otteluita omissa liigoissa. On katsottava, milloin pelaamme Helsingissä, koska siellä on tekonurmi. Molemmat seurat asettavat meidät vaikeuksiin ja meidän on hoidettava oma roolimme, Trujillo viittasi jatkopaikkaan.

Betis osallistuu tällä kaudella La Ligan, Eurooppa-liigan ja Copa del Reyn lisäksi Supercopaan, sillä se on hallitseva Copa del Reyn mestari. Seura pelaa siten neljässä eri kilpailussa.

– Olemme innoissamme kaikista kilpailuista, joissa olemme mukana ja haluamme päästä kaikissa neljässä mahdollisimman pitkälle. Meidän on mentävä askel ja ottelu kerrallaan ja kohdattava erilaisia vaikeuksia sillä matkalla. Haluamme pelata mahdollisimman hyvän kauden kaikissa kilpailuissa.