HJK pelaa tänä syksynä Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

Se varmistui torstai-iltana, kun HJK pudotti tanskalaisen Silkeborgin playoff-kierroksella yhteismaalein 2-1.

HJK:lle paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheessa on seurahistorian toinen. Ensimmäisen kerran HJK osallistui kilpailun lohkovaiheeseen syksyllä 2014, ja sijoittui kahdella voitollaan lohkon kolmanneksi.

HJK kohtaa Eurooppa-liigan lohkossaan italialaisjätti AS Roman, keväällä Espanjan Copa del Reyn voittaneen Betisin ja bulgarialaisen Ludogoretsin.

AS Roma on yksi Eurooppa-liigan parhaista joukkueista, ja kuuluu kilpailun ennakkosuosikkeihin. AS Roman tunnettu päävalmentaja José Mourinho otti kantaa UEL-arpaan perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan, jossa hän ennakoi lauantaista Juventus-kärkikamppailua.

– Eurooppa-liiga on vaikea kilpailu. Mukana on seuroja, joiden on voitettava tämä turnaus. Jos nämä taloudellisesti ja urheilullisesti ylivoimaiset seurat eivät voita Eurooppa-liigaa, pidetään sitä farssina. Menemme askel kerrallaan.

[readmore from=HJK]

– Luonnollisesti puhumme lohkosta, joka ei ole meille helppo. Betis on Copa del Reyn voittaja ja sijoittui viime kaudella viidenneksi La Ligassa. Heillä on huippuvalmentaja (Manuel Pellegrini) ja huipputason joukkue. Ludogoretskaan ei ole helppo joukkue.

Mourinho myönsi, ettei tunne HJK:ta joukkueena, eikä luotsi ole järin innoissaan pelaamisesta Bolt Arenan tekonurmella. Norjalaisseura FK Bodø/Glimt voitti AS Roman viime kaudella Konferenssiliigan lohkovaiheessa tekonurmikentällä tyylipuhtaasti 6-1.

– Helsinkiä (HJK:ta) en tunne, mutta on hyvin selvää, miten paljon pohjoismaiset joukkueet ovat kehittyneet viime vuosina. Voin mainita muun muassa Midtjyllandin, Bodø/Glimtin ja FC Kööpenhaminan. Pohjoismaiset seurat ovat kehittyneet paljon näinä vuosina.

– On uskomatonta, että tämä on ensimmäinen kerta, kun pelaan Suomessa. Olen valmentanut noin kaksisataa ottelua eurokilpailuissa ja nyt pelaan ensimmäistä kertaa Suomessa. Menen sinne ilomielin, uteliaana ja kunnioittavana.

– Toisaalta joudumme jälleen muovikentälle. Tiesimme sen olevan mahdollista. Toivotaan, että voimme pelata Helsingissä pian, emmekä marraskuussa, koska silloin se olisi tuplasti vaikeampaa.

Lähde: José Mourinhon perjantainen lehdistötilaisuus