KuPSin europelit päättyivät torstaina Bernissä, kun Young Boys oli parempi kotikentällään maalein 3-0. KuPS putosi Konferenssiliigan karsinnoista lopulta yhteismaalein 5-0.

Young Boys on äärettömän kovatasoinen keskieurooppalainen joukkue, joka kiusasi isompiaan vielä viime kaudella Mestarien liigassa. Vajaa vuosi sitten Young Boys esimerkiksi kaatoi Mestarien liigan lohkovaiheessa kotikentällään Manchester Unitedin maalein 2-1.

Avausosassa KuPS oli helisemässä, mutta tulos oli vielä siedettävä. Vieraskentällä Young Boys löi kuopiolaiset kanveesiin oikeastaan jo ottelun kolmannella minuutilla, kun Jean-Pierre Nsame iski yhteismaaleissa lukemiksi jo 3-0.

Reilun puolen tunnin kohdalla kuopiolaisten viimeinenkin selkärangan nikama katkesi, kun Vincent Sierro vei isännät kotonaan 2-0-johtoon. Toisella puoliajalla Nsame iski illan toisen osumansa ja viimeisteli loppulukemiksi 3-0.

Young Boys jatkaa Konferenssiliigan playoff-kierrokselle, jossa se saa vastaansa Anderlechtin. KuPS teki komean eurourakan tänäkin vuonna kaataen ennen kolmatta karsintakierrosta moldovalaisen Milsamin ja georgialaisen Dila Gorin. KuPS tahkoi eurokentillä noin miljoona euroa palkintorahoja tänä vuonna.

Veikkausliigassa KuPS jahtaa yhä mestaruutta. Se johtaa sarjaa tasapisteissä HJK:n kanssa, mutta kuopiolaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Lisäksi KuPS on yhä mukana Suomen Cupissa. Välierässä KuPS kohtaa FC Lahden.