Roman Eremenko osallistui uuden seuransa, HIFK:n vaivautuneen oloiseen pressitilaisuuten valmentaja Mika-Matti Paatelaisen kanssa FC Interille kärsityn 0-3 -tappion jälkeen.

Paatelainen arvosteli erotuomari Oskari Hämäläistä suhteellisen suorin sanoin.

– Harmi että tätä iltaa ei pilannut kumpikaan joukkueista. Se, miten reagoidaan tilanteissa, ja miten se vaikuttaa otteluun, se on ikävää. Olen silti pettynyt siihen että emme saaneet mitään aikaiseksi. Valitettavasti meiltä katkaistiin käsi.

Eremenko sanoi ottelun olleen alussa jännittävä, mutta ratkenneen (Sakari Mattilan) ulosajoon. Tunti peliaikaa sai 35-vuotiaalta lyhyen arvion.

– Kun ei ole kahteen vuoteen pelannut, niin onhan se hakemista. Ihan ok lähti kuitenkin rullaamaan, vaikka hengästyin nopeasti ja tuntui raskaalta. Vajaalla pelatessa se oli vielä raskaampaa, ja hapoilla on vaikea näyttää osaamistaan.

HIFK:n ryhmään keskikenttäkonkari tuntee tulleensa otetuksi hyvin vastaan.

– Pikkuveljen kanssa pelaaminen oli iso syy tulla tänne. Olen pelannut isäni ja isoveljeni kanssa aiemmin. Mixu oli toinen iso syy.

– Yritän antaa joukkueelle kaikkeni, mutta en tiedä paljonko 35-vuotiaalta, joka ei ole pelannut kahteen vuoteen, voi odottaa.

– Ennen HIFK:ta ei ollut oikein mitään suunnitelmia, treenailin mutta mietin että ehkä lopetan.

Mennyttä, muun muassa maajoukkueuran päättänyttä kokaiinikäryä sivuttiin kuin sivuttiinkin lopulta, sekä Eremenkon että Paatelaisen välttely-yrityksistä huolimatta.

– Se tapahtui, iso tapahtuma. Kärsin, ja me kärsittiin koko perhe. Kyllä se kasvatti, mutta mennyttä ei voi muuttaa. Kyllä mä mietin, että ehkä olisin Barcelonassa jos sitä ei olisi tapahtunut. Välillä tulee niitä ajatuksia että mitä jos…