Chelsean uusi toppari Kalidou Koulibaly on pöyristynyt ex-seuransa Napolin puheenjohtajan Aurelio De Laurentiisin vaatimuksesta afrikkalaisille pelaajille.

De Laurentiis sanoi tällä viikolla Wall Street Italian haastattelussa, että hän ei aio enää jatkossa hankkia afrikkalaisia pelaajia, jos he eivät sitoudu jäämään pois Afrikan mestaruusturnauksesta, joka järjestetään kahden vuoden välein tammi-helmikuussa.

Afrikan mestaruusturnaus menee päällekkäin Euroopan syksystä kevääseen pelattavien sarjojen kanssa, joten Euroopassa pelaavat afrikkalaiset saattavat olla useita viikkoja poissa seurajoukkueistaan.

– Rakastan heitä (afrikkalaisia), mutta heidän on allekirjoitettava sopimus, jossa he lupaavat vetäytyvänsä Afrikan mestaruusturnauksesta, koska muuten pelaajat eivät ole Afrikan mestaruusturnauksen ja Copa Américan välillä koskaan käytettävissä. Me olemme ne, jotka maksavat heidän palkkansa, kommentoi De Laurentiis Athleticin mukaan.

Napolia vuosina 2014-2022 edustanut Koulibaly, 31, pettyi entisen seurapomonsa kommentteihin. Senegalin maajoukkuetoppari toivoo, että Afrikan mestaruusturnausta arvostettaisiin samalla tavalla kuin muiden maanosien arvokisoja.

– Minulle tärkeintä on kunnioittaa kaikkia. Kunnioitan aina kaikkia. Kun pelasin Napolissa, pelasin myös Senegalin maajoukkueessa, ja me voitimme Afrikan mestaruusturnauksen. Se on totta, että se oli vaikeaa Napolille, kun me menimme Afrikan mestaruusturnaukseen, mutta minä olen todella iloinen siitä, että voitimme.

– Meidän on kunnioitettava myös maajoukkueita. Afrikkalaisesta maajoukkueesta ei voi puhua mielestäni tuolla tavalla. Niitä on kunnioitettava samalla tavalla kuin muitakin maajoukkueita.

– Senegalin kapteenina olen sitä mieltä, että tuo ei ole hyvä tapa puhua maajoukkueesta, mutta arvostan hänen ajatteluaan. Jos hän on sitä mieltä, että hänen joukkueensa voi pelata ilman afrikkalaisia pelaajia, niin se on hänestä kiinni.

– Mutta uskon, että kaikki Napolissa eivät ole samaa mieltä. Tunnen sieltä kaikki, tunnen heidän kannattajansa, eivätkä kannattajat ajattele tuolla tavalla.

Koulibalylta kysyttiin, onko häntä ikinä pyydetty jäämään pois Afrikan mestaruusturnauksesta.

– Ei, ei ikinä. Kukaan ei ole ikinä sanonut, etten saisi mennä Afrikan mestaruusturnaukseen. Ehkä he ovat joskus yrittäneet kysyä agentiltani, mutta minä haluan Senegalin kapteenina ja ihan vain Senegalin pelaajana olla ensimmäisenä paikalla, kun Afrikan mestaruusturnaus alkaa.