Valioliigajoukkue Manchester Cityssä maalipaikkoja tehtaileva Kevin De Bruyne sekä Real Madridissa pelaava kaksikko Karim Benzema ja Thibaut Courtois ovat ehdolla vuoden parhaaksi miespelaajaksi UEFAn järjestämässä gaalatilaisuudessa. Palkinto jaetaan voittajalle 25. elokuuta, jolloin arvotaan myös Mestarien liigan lohkojaot kaudelle 2022–23.

Courtois ja Benzema esiintyivät edukseen Mestarien liigassa Real Madridin juhliessa kilpailun voittoa. Benzema nimettiin kauden pelaajaksi, ja Courtois loppuottelun hahmoksi. Suoritusten tasoa on vaikeaa liioitella, eikä kysymys ollutkaan pelkästä ylivertaisuudesta. Molemmat hurmasivat myös näyttävällä tyylillään.

Benzemaa ei kauden 2020–21 jälkeen ollut laskettu edes kymmenen parhaan pelaajan joukkoon, mikä saattoi silloin hieman hämmentää.

Toisin on keskikenttäpelaaja De Bruynen laita. Hänet valittiin jo aiemmin Valioliigan vuoden pelaajaksi, ja tämä on kolmas peräkkäinen vuosi, kun hän yltää UEFAn äänestyksessä finalistiksi. Oivaltava älyniekka osoitti jälleen olevansa irrottamaton osa Cityn tavaramerkiksi rakentunutta pallonhallintaan nojaavaa tapaa pelata ja voittaa. Jos hän koppaa vuoden miespelaajan pystin, voidaan sitä silti pitää melkoisena yllätyksenä, koska Benzema, esimerkiksi, on jo lähes varma Ballon d’Or -voittaja.

De Bruyne, Benzema ja Courtois tulivat valituiksi 15 pelaajan shortlistalta, jolla olivat myös Robert Lewandowski (Bayern München/Barcelona), Luka Modrić (Real Madrid), Kylian Mbappé (PSG), Vinícius Júnior (Real Madrid), Bernardo Silva (Manchester City), Filip Kostić (Eintracht Frankfurt), Lorenzo Pellegrini (AS Roma), Sadio Mané (Liverpool/Bayern München) sekä Liverpoolin Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold ja Fabinho.

Vuoden parhaaksi päävalmentajaksi ovat ehdolla Mestarien liigan finalistit Carlo Ancelotti ja Jürgen Klopp sekä Cityn nivelhahmo Pep Guardiola, joka toi englantilaiseen jalkapalloon lyhytsyöttöpeliin ja jatkuvaan liikkeeseen perustuvan pelityylin.

Naisten ehdokkaista tiedotetaan myöhemmin.