Dani Alves ja Cristiano Ronaldo taistelivat toisiaan vastaan el Clásicoissa vuosien ajan.

Alves nousi Barcelonassa pelipaikkansa ehdottomaan parhaimmistoon – ellei jopa parhaaksi. Ronaldo oli jo supertähti siirtyessään Real Madridiin ja nousi Espanjassa uudelle tasolle.

Nykyään meksikolaista Pumasia edustava Alves käväisi joukkuetoverinsa Efrían Velarden podcastissa ja puhui avoimesti siitä, miten paljon hän kunnioittaa Ronaldoa.

Samanlaisia kommentteja ei kuultu silloin, kun Alves pelasi Barcelonassa ja hän myönsi itsekin, ettei olisi voinut kehua Ronaldoa Barcelona-aikoinaan. Ronaldon ja Leo Messin välinen vastakkainasettelu oli liian suuri.

– Totta puhuen pidän todella paljon Ronaldosta. Nyt kun emme enää ole Barcelonassa ja Real Madridissa, voimme puhua vapaasti. Siellä pelatessa tuntui, ettet saanut puhua näin. Cristiano on malliesimerkki kaikille meille, jotka eivät ole niin taitavia, että kovalla työnteolla voit kilpailla parhaita vastaan. Ronaldo on siitä täydellinen esimerkki. Kunnioitan häntä valtavasti. Myös silloin, kun pelasin häntä vastaan, ja sanoinkin sen hänelle.

– Muistan tapauksen, kun yritin tervehtiä häntä, eikä hän tervehtinyt minua. Siitä nousi kohu Espanjassa. Se tapahtui Ballon d’Or -gaalassa. Hän ei moikannut minua. Uskon sen johtuneen siitä, mitä mediassa oltiin puhuttu aiemmin. Väitettiin, etten kunnioittaisi Ronaldoa. Miksi ihmeessä en kunnioittaisi pelaajaa, joka on saavuttanut kaiken valtavalla työnteolla? Samaistun häneen. Olen saavuttanut kaiken työnteolla.

Alves samaistuu pelaajana ennemmin Ronaldoon kuin Messiin.

– Jos vertaat Messiä ja Ronaldoa pelaajina, niin minä itse samaistun enemmän Ronaldoon. Samaistun häneen työnteon vuoksi. Tein itsekin valtavasti töitä päästäkseni sinne, minne pääsin. En ollut vain lahjakas. Minulla oli myös lahjoja, mutta työnteko oli avainasemassa.

– Samaa voi sanoa Ronaldosta. Tietenkin hän oli lahjakas, mutta hän on kyennyt kilpailemaan Messin kanssa työnteon avulla. Miksen kunnioittaisi häntä? Mutta tietenkin Barcelonassa ja Real Madridissa nämä ovat herkkiä asioita.