Tanskan peliasut Qatarin MM-kisoihin tuottava Hummel julkisti keskiviikkona Punavalkoisten kisapaidat.

Tanskan pelipaidat ovat varsin pelkistetyt, joista hädin tuskin näkee edes Tanskan maajoukkueen logoa. Mutta miksi?

Kyseessä on paitavalmistaja Hummelin protesti Qatarin ihmisoikeustilannetta vastaan. Qatarin MM-kisojen valmisteluissa on kuollut tuhansia siirtotyöläisiä, jotka ovat joutuneet työskentelemään huonoissa olosuhteissa.

– Halusimme hillitä kaikki yksityiskohdat paidassa, mukaan lukien oman logomme ja ikonisen maajoukkuetunnuksen. Emme halua olla näkyvissä turnauksessa, joka on vaatinut tuhansia ihmishenkiä. Tuemme Tanskan maajoukkuetta täysillä, mutta se ei merkitse, että tukisimme Qataria isäntämaana. Uskomme siihen, että urheilun on syytä yhdistää ihmisiä. Ja kun se ei tee niin, haluamme tuoda sitä esille, Hummel viestitti.

Tanskan kotipaita on tuttuun tapaan punainen, ja vieraspaita valkoinen. Niiden lisäksi Hummel suunnitteli myös kolmospaidan, joka on väriltään musta. Hummel kuvaa värivalintaa ”suremisen väriksi” muistaakseen työntekijöitä, joita on tietojen mukaan kuollut kisastadioneiden rakennustöissä.