Huuhkajissa yksi hieno tarina päättyy tänään perjantaina, kun Jukka Raitala hyvästelee kannattajat viimeisen kerran.

Aiemmin tällä viikolla Raitala kertoi maajoukkueuransa päättymisestä. 34-vuotias puolustaja pelasi viimeisen maaottelunsa viime marraskuussa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Yhteensä A-maaotteluita kertyi 64.

Raitala debytoi A-maajoukkueessa Stuart Baxterin alaisuudessa vuonna 2009. Yhteistyö nykyisen päävalmentajan, Markku Kanervan, kanssa alkoi jo aiemmin.

– Olin samassa joukkueessa vuonna 2009, kun Raitala aloitti maajoukkueuransa. ”Jugi” kuuluu Markku Kanervan EM-kisoihin päässeeseen U21-maajoukkueeseen. Siitä jengistä ei taida aktiiviuraansa jatkaa enää kuin Teemu Pukki, joka oli itse asiassa pari vuotta nuorempi kuin muut tuon ryhmän pelaajat. Raitala oli myös viemässä Suomea ensimmäistä kertaa aikuisten EM-kisoihin, Jari Litmanen sanoo Unibetin Auvinen & Litmanen -podcastissa.

[readmore from=Huuhkajat]

Litmasella on myös selvä näkemys siitä, miksi Raitala on pelannut niin komean uran.

– Hän on ollut erittäin käyttökelpoinen pelaaja ja on koko uransa sopeutunut hyvin eri pelipaikoille. Perustekeminen on ollut aina hyvällä tasolla. Hän ei ehkä koskaan ollut se taitavin, mutta tasaisuudellaan on tehnyt todella mittavan uran myös maajoukkueessa.

Kuuntele koko podcast-jakso tästä.