HELSINKI. Venezia FC:nn riveihin kesällä siirtynyt Joel Pohjanpalo on sopeutunut hyvin uuteen kaupunkiin, vaikka joukkueen peliesitykset ovat vielä hakeneet itseään. Venetsiassa vesi on keskeinen elementti, ja sen on saanut myös Pohjanpalo huomata.

Pohjanpalo avasi aiemmin Palloliiton nettisivuilla siirtonsa taustoja. Viime kaudella Turkissa maalipörssin kärkisijoilla keikkunut Pohjanpalo herätti kesällä paljon kiinnostusta, mutta Bayer Leverkusen halusi tulikuumasta hyökkääjästään myös kunnon siirtokorvauksen.

Leverkusenin vaatimukset rajasivat myös potentiaalisia ostajaehdokkaita. Pohjanpalon mukaan uuden seuran etsiminen ei tuonut minkäänlaista lisästressiä.

– Vuosien aikana olen tottunut samanlaiseen tilanteeseen. Sekään ei ollut poissuljettua, että olisin jäänyt sinne, ja sitä he (Leverkusen) halusivatkin. Se myös rajasi vähän vaihtoehtoja. Ja tällä hetkellä Leverkusenissa on vain yksi hyökkääjä.

Kyselyjä tuli myös kovemmista liigoista kuin Serie B:stä. Pohjanpalo kuitenkin vakuuttui siitä, mitä kohti seura on menossa.

– Seuran strategia tuleville vuosille teki vaikutuksen, Pohjanpalo sanoi.

Venezian alkukausi on ollut vaikea. Kuudesta ottelusta on tullut vain yksi voitto ja joukkue majailee tällä hetkellä karsijan paikalla. Pohjanpalo ei ole kuitenkaan huolissaan. Hyökkääjä on saanut hyvän roolin joukkueessa ja luottoa löytyy, että kurssi kääntyy pian.

– Se (vaikea alku) oli ehkä vähän odotettavissa. Paljon uusia pelaajia ja paljon nuoria pelaajia, ja se myös näkyy joukkueessa. Emme ole vielä henkisesti ehkä niin vahvoja kuin pitäisi olla. Vähän vielä etsimme toisiamme. Juuri kun olin seuraan tullut, joukkueessa oli myös iso koronatapaus. Kaksi viikkoa meni, että saimme pelaajat takaisin harjoitusvahvuuteen, Pohjanpalo avasi.

Edellisessä ottelussa Venezia pelasi kotonaan 1-1-tasapelin Pisan kanssa. Pohjanpalo syötti joukkueensa maalin.

– Se oli jo paljon parempaa. Olin iloinen siitä, miltä pelaaminen näytti. Pääsimme tilanteille ja viimeiselle kolmannekselle, mikä oli ongelmana aiemmissa peleissä. Olen erittäin luottavainen, että kun palaamme maajoukkuetauolta, niin saamme pelin kuntoon ja voittoja tilille. Kaikki tietää, mikä meidän tavoite on (nousta Serie A:han). Mennään peli kerrallaan ja katsotaan mihin se riittää.

Venezia FC:stä on puhuttu jalkapallon tyylikkäimpänä seurana. Uuden kauden pelipaidat myytiin hetkessä loppuun. Seura tekee asioita hieman omalla tyylillään. Se oli myös Pohjanpalon mielestä mielenkiintoinen aspekti, kun uutta seuraa etsittiin.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Venezia FC (@veneziafc) jakama julkaisu

– En muista, milloin viimeksi olisi tullut näin paljon kyselyitä pelipaidoista. Joku on tainnut joskus sanoa, että Venezia on tyylikkäin futisjengi, mitä maailmassa on. Markkinoinnin puolella seura on todella iso edelläkävijä. Toivottavasti se näkyy myös kentällä. Se on kuitenkin pääasia. Uusien omistajien myötä panostukset seuraan ovat erittäin isoja, ja se näkyy jokapäiväisessä tekemisessä.

– Seuralla on suuri kunnianhimo ja isoja tavoitteita tuleville vuosille, ja olen erittäin iloinen, että he halusivat minut siihen mukaan, Pohjanpalo sanoi.

Vesi on tullut tutuksi Pohjanpalolle. Venetsia sijaitsee Adrianmeren rannikolla, ja vanhaan kaupunkiin ei käytännössä autolla pääse.

– Kaikki mahdollinen, mikä meillä täällä (Suomessa) löytyy autoina, löytyy sieltä veneinä. Ambulanssit, poliisit, kaikki kulkevat veneellä, kaivinkoneetkin.

Venzeian kotistadion Stadio Pier Luigi Penzo sijaitsee Sant Elenan saarella, joten kotipeleihin kuljetaan veneellä.

– Menemme aina ennen kotipelejä hotelliin Muranoon, joka on pieni saari Venetsian vieressä. Sinne mennään veneellä, sitten sieltä mennään stadionille veneellä ja stadionilta lähdetään kotiin veneellä. On se mielenkiintoinen paikka ja futisromantikkona aika ainutlaatuinen paikka. Katsotaan minkälaisia ne venereissut ovat sitten, kun on talvimyrsky. On se kivaa vaihtelua ainakin siihen, mitä on aiemmin ollut peleihin matkustaminen, Pohjanpalo kertoi hymyissä suin.

Veneziassa pelaa Pohjanpalon lisäksi kaksi suomalaista maalivahtia, Niki Mäenpää ja Jesse Joronen. Seuran listoilla on myös Lauri Ala-Myllymäki, joka on kuitenkin vielä kuluvan kauden lainalla Triestinassa. Pohjanpalo on löytänyt seurajoukkueurallaan ulkomailta aina suomalaisia maalivahteja seurakseen, kun Leverkusenissa tutuksi tuli Suomen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky.

[readmore from=Pohjanpalo-Joel]

– Sattumaahan se on, mutta ihan hauska sattuma. Toisaalta joku on joskus sanonut, että veskarit ovat vähän outoja tai erilaisia tyyppejä. Ehkä se vetää puoleensa. Hauskaa on ollut Nikin ja Jessen kanssa.

– Jesse on vieläpä yksi parhaista kavereistani. Mikäs siinä ollessa oman bestmanin kanssa samassa seurajoukkueessa. Eipä sellaista ole varmaan kovin montaa kertaa käynyt. Olemme kaikki vähän vanhempia pelaajia ja pystymme tuomaan omaa ammattitaitoamme nuorille pelaajille, ja se on myös asia, mitä seura meiltä odottaa, Pohjanpalo kertoi.

Pohjanpalo on Huuhkajien mukana, kun Suomi kohtaa tulevana perjantaina Romanian Helsingin Olypiastadionilla kello 21.45 alkaen. Italiassa on ollut todella kuumat kelit viime aikoina, joten Pohjanpalo odottaa jopa innolla viileää suomalaista syyssäätä.

– Ei ole ollut mukavaa treenata tai pelata sellaisessa säässä. Sinänsä kiva tulla Suomeen, että täällä on huono sää. En tiedä, milloin olisin ollut iloinen siitä, että sataa vettä, Pohjanpalo totesi.