Borussia Dortmund menetti kesällä kultakimpaleensa, kun Erling Haaland, 22, siirtyi Manchester Cityyn.

Haalandin kintereillä oli käytännössä jokainen Euroopan suurseura, joten norjalaishyökkääjä sai itse päättää tulevasta seurastaan.

Norjalaishyökkääjän isä, Alf-Inge Haaland, paljasti pojastaan kertovassa dokumentissa, että he käyttivät pisteytysjärjestelmää, jonka pohjalta lopullinen seuravalinta tehtiin.

Mielestäni City on listallamme paras joukkue. Bayern München on kakkonen, Real Madrid kolmantena ja Paris Saint-Germain neljäntenä. Meillä on myös joitain muita englantilaisia ​​joukkueita kuin City, jotka ovat melko hyviä, kuten Liverpool ja Chelsea. Sitten on Barcelona. He ovat kaikki samalla viivalla, Alf-Inge kertoo Viaplayn Haaland – The Big Decision -dokumentissa.

Manchester City sai pisteytyksessä täydet kymmenen pistettä, kun taas Bayern München jäi yhdeksään. Ratkaisevaksi tekijäksi nousi Robert Lewandowski, jonka läsnäolo vei ratkaisevan pisteen. Jälkiviisaana voidaan todeta, että jos Bayern olisi aiemmin myynyt Lewandowskin, voisi Haaland pelata nyt Cityn sijaan Bayernissa.

– Kaikki seikat huomioon ottaen City saa täydet kymmenen pistettä. Bayern München menettää pisteen siitä, että he eivät tarvitse ysipaikan pelaajaa. Heidän paras pelaaja on ysipaikan pelaaja, mutta toisaalta jos [Robert] Lewandowski lähtee, heillä ei ole ketään muuta. Olisi melko kiistanalaista mennä Müncheniin, mutta se on yksi parhaista joukkueista. Real Madrid puolestaan saa viisi tai kuusi pistettä. Heillä on Karim Benzema ja ehkä he saavat Kylian Mbappén? Alf-Inge pyörittelee alkuvuonna kuvatussa dokumentissa.

LUE MYÖS: Erling Haaland kommentoi järisyttävää maalivirettään: ”Itsestäänselvyys”