RB Leipzig on antanut kenkää päävalmentajalleen Domenico Tedescolle. Myös hänen apuvalmentajansa Andreas Hinkel ja Max Urwantschky on vapautettu tehtävistään.

Tedesco, 36, aloitti Leipzigin käskyttäjänä viime joulukuussa joukkueen ollessa Bundesliigassa 11:nä. Ensimmäisellä kaudenpuolikkaallaan hän johdatti Leipzigin Saksan Cupin voittoon ja Eurooppa-liigan välieriin. Bundesliigassa Leipzig sijoittui neljänneksi.

Leipzigin kuluva kausi on kuitenkin sujunut alavireisesti. Se pelasi neljä ensimmäistä otteluaan voitoitta, kun Saksan Supercup lasketaan mukaan. Välissä kaatuivat Bundesliigassa Wolfsburg (2-0) ja cupissa neljännen sarjaportaan FC Teutonia Ottensen (8-0), mutta Tedescon kaksi viimeistä peliä päättyivät tappioihin.

Ensin Bundesliigassa tuli 0-4-takkiin Eintracht Frankfurtilta ja tiistaina Leipzig hävisi Shakhtar Donetskille kotikentällään 1-4 Mestarien liigan lohkovaiheen avauspelissä.

– Päätös erota Domenico Tedescon kanssa oli meille hyvin vaikea. Viime kauden jälkipuolisko sujui erittäin hyvin hänen alaisuudessaan, ja pääsimme Mestarien liigaan. Hänen johdollaan voitimme myös Saksan Cupin, ensimmäisen suuren mestaruutemme, ja hän oli mukana nuoren seuramme historian menestyksekkäimmässä kaudessa, kommentoi Leipzigin toimitusjohtaja Oliver Mintzlaff seuran tiedotteessa.

– Tästä Domenico ja hänen valmennusryhmänsä ansaitsevat kiitoksemme. Domenico on fantastinen valmentaja, joka tulee saavuttamaan paljon menestystä tulevaisuudessa. Uskomme kuitenkin, että valmentajanvaihdos on oikea ratkaisu Bundesliiga-kauden keskinkertaisen alun ja Eintachtille sekä Shakhtarille kärsittyjen viimeaikaisten tappioiden jälkeen, jotta asiat saadaan käännettyä nopeasti.

RB Leipzig English

@RBLeipzig_EN
RB Leipzig have parted company with Domenico Tedesco with immediate effect. Assistant coaches Andreas Hinkel and Max Urwantschky have also left the club. RB Leipzig will announce his successor in due course.