HJK otti keskiviikkona aimoharppauksen kohti Veikkausliigan mestaruutta, kun KuPS kompuroi jälleen Seinäjoella.

SJK avitti HJK:ta mestaruuskamppailussa jo toistamiseen lyhyen ajan sisään, kun seinäjokelaiset kaatoivat kotikentällään KuPSin 3-1-lukemin.

KuPS:n riesana oli jälleen SJK:n englantilaishyökkääjä Jake Jervis, joka onnistui maalinteossa kahdesti. Samainen hyökkääjä ratkaisi myös reilu kuukausi sitten joukkueiden aiemman kohtaamisen, joka päättyi SJK:n 2-1-kotivoittoon.

SJK ei itse taistele mestaruudesta, mutta on noussut merkittävään rooliin mestaruuskamppailussa. Seinäjokelaiset hävisivät kaikki kauden kolme kohtaamistaan HJK:lle, mutta KuPSin joukkue voitti kahdesti. HJK nappasi SJK:lta täydet yhdeksän pistettä, kun taas KuPSin oli tyytyminen vain kolmeen pisteeseen.

HJK:n ja KuPSin piste-ero ennen neljää viimeistä ottelukierrosta on kasvanut jo viiteen. Klubille riittää kauden viimeisistä otteluista kahdeksan pistettä mestaruuden uusimiseen, joten mestaruuskamppailu saattaa olla ohi jo ennen päätöskierroksen ottelua KuPSia vastaan.

Keskiviikon neljä muuta Veikkausliigan ottelua päättyivät vierasvoittoihin. VPS haki 2-0-voiton Lahdesta, Ilves murskasi HIFK:n Helsingissä peräti 5-1, AC Oulu kartutti pistetiliään 4-2-voitolla IFK Mariehamnista ja Haka nappasi täyden pistepotin Turusta 1-0-voitolla FC Interistä.

Tappio oli HIFK:lle jo viides perättäinen. Veikkausliigassa 13 ottelun voitottomassa putkessa rypevä helsinkiläisseura on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan maalierolla 3-15.

LUE MYÖS: HIFK-kannattajat poistuivat katsomosta ja jättivät jälkeensä tylyn viestin – myös Mixu Paatelainen sai kuulla kunniansa

Artikkelia päivitetty 28.9. kello 20:37 – lisätty IFK Mariehamn-AC Oulu -ottelun lopputulos.