Norja ei aio kutsua keskikenttäpelaaja Mathias Normannia maajoukkueeseensa, koska hän on tiettävästi siirtymässä tuntemattomaan venäläisseuraan.

Maajoukkueen päävalmentaja Stale Solbakken ilmoitti Normannille, 26, maanantaina, ettei häntä kutsuta joukkueen seuraavaan kokoontumiseen, jos siirto toteutuu.

Useat ulkomaalaispelaajat ovat lähteneet Venäjältä maan hyökättyä Ukrainaan helmikuussa, mutta Normann on palaamassa Venäjälle vietettyään viime kauden lainalla Teemu Pukin edustamassa Norwichissa.

Norjan paidassa 12 kertaa esiintynyt Normann pelasi aiemmin Venäjällä FK Rostovissa, ja hänellä on Transfermarkt-sivuston mukaan yhä sopimus siellä.

– Periaatteessa liiton tehtävänä ei ole sanoa mitään maajoukkuepelaajien seuravalinnoista, mutta olemme nyt poikkeuksellisessa tilanteessa, kommentoi Norjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Lise Klaveness tiedotteessa.

– Koko norjalainen ja eurooppalainen jalkapallo on yhtä mieltä siitä, että Venäjää painostetaan yhdessä sotaa käyvänä osapuolena, joka on myös käyttänyt valta-asemia urheilussa hyvin aktiivisesti. Kaikki venäläisjoukkueet on suljettu kansainvälisistä urheilukilpailuista.

– Ståle ja minä olemme samaa mieltä siitä, että Normann ei voi edustaa Norjaa, jos hän pelaa nyt uudessa venäläisessä seurassa.