Hollannin miesten maajoukkueen päävalmentaja Louis van Gaal on ilmoittanut maalivahti Tim Krulille, että hän ei ole mukana MM-kisajoukkueessa, koska hän kieltäytyi osallistumasta erikoisharjoitteluun.

Krulia, 34, ei valittu Hollannin ryhmään meneillään olevalle maajoukkuetauolle, mutta van Gaal olisi halunnut, että hän olisi osallistunut rangaistuspotkuihin keskittyvään harjoitussessioon maajoukkueen kanssa.

Teemu Pukin joukkuekaverina Norwichissa pelaava Krul tunnetaan pilkkuspesialistina. Van Gaal laittoi tunnetusti Krulin kentälle vuoden 2014 MM-kisojen puolivälierässä Costa Ricaa vastaan pelkästään rangaistuspitkukilpailua varten. Krul torjui tuolloin kaksi viidestä pilkusta, ja Hollanti voitti 4-3.

Tällä kertaa Krul ei kuitenkaan vastannut van Gaalin kutsuun, kun hollantilaisluotsi olisi halunnut hänet vain tiettyyn harjoitukseen mukaan. Van Gaalin papereissa se merkitsi sitä, että Krul ei ole jatkossa mukana maajoukkueessa.

– Krul soitti minulle kertoakseen, että hän jättää [harjoituksen] väliin. Minusta se oli sääli, koska tiedän tilastojen perusteella, että hän pysäyttää eniten pilkkuja, sanoi van Gaal Norfolk Liven mukaan.

– Hänellä ei ole tulevaisuutta Oranjessa (Hollannin maajoukkueessa), koska hän ei halunnut tulla. Se on hänen päätöksensä seuraus.

– Olen aina ajatellut, että pilkkuja voi harjoitella. Ei sitä hetkeä ja sen tuomaa painetta, mutta prosessiaan voi automatisoida, mikä tuo itseluottamusta.

Krul on pelannut Hollannin A-maajoukkueessa 15 kertaa.