HELSINKI. Huuhkajien ainokaisen Romaniaa vastaan tehnyt Teemu Pukki myönsi jääneensä liikaa pelin ulkopuolelle. Pisteet jaettiin tasan 1-1-tuloksella.

Pukki vei Suomen johtoon jo ottelun 12. minuutilla. Komea laukaus painui voimalla maaliin.

– Onni antoi hyvän sivuttaissyötön ja veto lähti aika mukavasti. Se taisi olla ainoa paikka, mitä mulla oli. Jäin jotenkin vähän pelin ulkopuolelle. En kauheasti saanut palloa.

– Vähän aikaa joutui odotella, että pallo lirui minulle (Valakarin syötöstä). Vähän yllätyin itsekin, kuinka hyvä veto lähti, Pukki kertoi medialle ottelun jälkeen.

Pukki ei osannut oikein sanoa, miksi hän jäi pelin ulkopuolelle. Suomella oli suuria haasteita luoda hyviä maalintekopaikkoja. Varsinkin Pukin hyödyntäminen oli hankalaa.

– Vaikea sanoa… En… En osaa sanoa. Ei oikein tullut niin paljon palloja, ja sitten kun tuli, ne olivat vähän sellaisia taistelupalloja. Ei oltu niissä tarpeeksi hereillä. Hävittiin vähän liikaa kaksinkamppailuja siellä ylhäällä.

Pukin nopeutta ei päästy juurikaan hyödyntämään. Pukille pelattiin vain muutama pallo linjan taakse, ja nekin suuntautuivat kohti kulmalippua.

– Ei varmastikaan onnistuttu siinä. Toisen puoliajan lopussa saatiin enemmän nopeita vastahyökkäyksiä. Peli vähän aukesi, kun molemmat halusivat voittaa pelin. Siinä oli meillä paikat tehdä voittomaali.

[readmore from=huuhkajat]

Pelillisesti Suomella jäi paljon parannettavaa.

– Oli hetkiä, jolloin otimme pallonhallinnan. En oikein tiedä, miksi emme tehneet sitä enemmän. Pitää analysoida, mikä siinä meni väärin.

Romanian tasoitus tuli toisen puoliajan alussa. Pukin mukaan Suomen toisen puoliajan alku ei kehuja ansaitse.

– Se oli aika huono meiltä. Jäätiin vähän koppiin ja päästettiin Romania tasoihin.

– Vaikka peli ei niin hyvää ollut, ihan voitettavissa tämä oli, Pukki sanoi.

LUE MYÖS: