Flamengo on voittanut Copa Libertadoresin. Turnaus on Etelä-Amerikan vastine Mestarien liigalle. Gabriel ”Gabigol” Barbosan puttaus takatolpalta (ks. upotus) riitti kaataamaan kymmenellä miehellä pelanneen Athletico Paranaensen Ecuadorissa käydyssä loppuottelussa.

Paranaense sai mahdollisuuden siirtyä johtoon heti ottelun alussa, mutta Alex Santana painoi pallon lähietäisyydeltä yli maalin. Kun Pedro Henrique ajettiin ulos toisella keltaisella 43. minuutilla, oli joltisenkin selvää, miltä ottelun loppu näyttäisi. Muutamia minuutteja myöhemmin Gabigol viimeisteli pelin ainoan maalin.

Flamengo on voittanut Copa Libertadoresin nyt kaikkiaan kolme kertaa. Sen viimeisin pysti tuli vuonna 2019 ja sitä edellinen 1981. Luiz Felipe Scolarin valmentamalle Paranaenselle myöhään lauantaina pelattu loppuottelu oli sen ensimmäinen sitten vuoden 2005, jolloin seura hävisi São Paulolle.

Entisestä Internazionalen pelaajasta Gabigolista, 26, on tullut Rio de Janeirossa kulttisankari. Flamengo on historiansa saatossa onnistunut kahdeksan kertaa maalinteossa Copa Libertadoresin finaaleissa, ja maaleista puolet on tehnyt Gabigol.

CONMEBOL Libertadores

@TheLibertadores
🔥⚽🇧🇷 @gabigol struck first for @Flamengo_en in the CONMEBOL #Libertadores Final, the only goal of the match!

Muokattu 30.10. klo 17.46: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Flamengo voitti Copa Libertadoresin 2023 – tuttu mies nousi loppuottelun sankariksi”.