Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen siirtyy kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n Global Football Development Divisioonan High-Performance -osaston asiantuntijaksi vuodenvaihteessa.

Pelaajaurallaan 76 A-maaottelua pelannut Tihinen, 46, tukee ja edistää Palloliiton mukaan uudessa tehtävässään FIFA:n kehitysohjelmia eri maanosissa. Globaalisti FIFA:lla työskentelee samankaltaisessa laaja-alaisessa roolissa vain muutama henkilö.

”Tihisen rekrytointi on merkittävä tunnustus ja saavutus paitsi hänelle henkilökohtaisesti, myös suomalaiselle jalkapallolle laajemminkin”, hehkuttaa Palloliitto tiedotteessaan.

– Aloitin Palloliitossa teknisenä johtajana 2014 ja olen siitä edennyt nykyiseen rooliini. On ollut suuri kunnia kehittää suomalaista jalkapalloa ja futsalia laaja-alaisesti. Olen tehnyt työtäni sydämellä osaavien ihmisten ympäröimänä toisiamme kirittäen, Tihinen kommentoi.

– Akateemisen maailman ja tiedolla johtamisen liittäminen tiiviisti osaamisen prosesseihin sekä taloudellisten tukien suuntaaminen mahdollisimman tehokkaasti kohti seuraympäristöä on pohja suomalaisen ja futsalin jatkuvalle kehitykselle myös tulevaisuudessa.

Palloliitto käynnistää haun uuden urheilutoimenjohtajan tehtävään ”mahdollisimman pikaisesti”.