Karim Benzema, 34, voitti miesten Kultaisen pallon, eli Ballon d’orin. Real Madridin hyökkääjä voitti palkinnon ensimmäistä kertaa. Naisten puolella voiton vei Alexia Putellas, joka pokkasi palkinnon myös viime vuonna.

Tällä kertaa Ballon d’Or -valinnoissa vertailtiin pelaajien edesottamuksia viime elokuusta heinäkuuhun, kun aiempi jakso on ollut kalenterivuosi. Beznema oli suorastaan huimassa vireessä viime kauden aikana. Benzema voitti Real Madridin kanssa Mestarien liigan ja La Ligan, mutta valinnoissa korostuivat ennen kaikkea henkilökohtaiset peliesitykset.

Benzema teki viime kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien 46 ottelussa 44 maalia ja antoi 15 maalisyöttöä. Benzeman merkitys Real Madridin menestykselle on ollut järisyttävän suuri.

Benzemasta tuli viides ranskalainen pelaaja, joka on voittanut Kultaisen pallon. Benzema nousee arvovaltaiseen seuraa, Zinédine Zidanen, Michel Platinin, Jean-Pierre Papinin sekä Raymond Kopan kanssa.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Naisten Kultaisen pallon voittanut Putellas edustaa seuratasolla Barcelonaa. Putellas johdatti kapteenina Barcelonan naisten La Ligan mestaruuteen ja naisten Mestarien liigan kakkoseksi. Putellas teki keskikenttäpelaajana kaikki kilpailut mukaan lukien 34 maalia. Hän voitti myös naisten Mestarien liigan maalipörssin.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Yksi aikakausi on tämän vuoden tulosten perusteella tulossa päätökseensä, sillä viime vuodet palkintogaalaa dominoineet Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo jäivät kauas kärjestä. Ronaldo oli vasta 17., mikä oli hänen heikoin sijoituksensa sitten vuoden 2015. Messi ei tänä vuonna mahtunut edes 30 pelaajan ehdokaslistalle. Tämä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2006, kun kolmen kärjessä ei ole Ronaldoa tai Messiä.

Nuoremman polven superhyökkääjistä Kylian Mbappé vei pidemmän korren vahvasti Man Citystä aloittaneesta Erling Haalandista. Mbappé sijoittui listauksessa kuudenneksi, kun Haaland oli kymmenes.

Real Madridin tähtisikermästä peräti neljä pelaajaa mahtui kymmenen parhaan joukkoon. La Liga ja Valioliiga olivat vahvasti edustettuna 25 parhaan pelaajan listauksessa. Bundesliigasta 25 parhaan pelaajan joukkoon mahtui neljä, joista Haaland ja Lewandowski vaihtoivat kesällä seuraa.

Serie A:sta listalle mahtui kolme pelaajaa. Lisäksi listalle nousivat TOP 5 -sarjojen ulkopuolelta Ajaxia viime kaudella edustanut hyökkääjä Sébastien Haller, joka siirtyi kesällä Borussia Dortmundiin sekä Benficasta kesällä Liverpooliin siirtynyt Darwin Núñez.

TOP 25: Ballon d’Or

#PelaajaSeura arvioitavalla kaudella
1Karim BenzemaReal Madrid
2Sadio ManéLiverpool
3Kevin de BruyneMan City
4Robert LewandowskiBayern München
5Mohamed SalahLiverpool
6Kylian MbappéPSG
7Thibaut CourtoisReal Madrid
8Vinícius JúniorReal Madrid
9Luka ModricReal Madrid
10Erling HaalandBorussia Dortmund
11Son Heung-minTottenham
12Riyad MahrezMan City
13Sébastien HallerAjax
14FabinhoLiverpool
14Rafael LeãoAC Milan
16Virgil van DijkLiverpool
17CasemiroReal Madrid
18Dušan VlahovicJuventus
19Luis DíazLiverpool
20Cristiano RonaldoMan Utd
21Harry KaneTottenham
22Trent Alexander-ArnoldLiverpool
22Phil FodenMan City
22Bernardo SilvaMan City
25Joshua KimmichBayern München
25Mike MaignanAC Milan
25Antonio RüdigerChelsea
25João CanceloMan City
25Christopher NkunkuRB Leipzig
25Darwin NúñezBenfica

Kaikki vuoden 2022 palkitut Ballon d’Or -gaalassa

Ballon d’Or: Karim Benzema
Naisten Ballon d’Or: Alexia Putellas
Yashin-palkinto (vuoden maalivahti): Thibaut Courtois
Kopa-palkinto (vuoden nuori pelaaja): Gavi
Gerd Muller -palkinto (vuoden hyökkääjä): Robert Lewandowski
Vuoden joukkue: Manchester City
Socrates-palkinto (humanitaarisesta työstä): Sadio Mane