HELSINKI. HJK:n ja AS Roman välinen kamppailu oli ensimmäisen puoliajan jälkeen vierailijoille 0-1. Roma voitti ottelun lopulta maalein 2-1 (lue lisää). Ottelun alussa hilpeyttä herättänyt lakana jouduttiin poistamaan katsomon edustalta.

Töölön illassa tunnelma oli katossa, kun Eurooppa-liigan viidennen ottelukierroksen kamppailu käynnistyi. HJK:n päädyssä alkoi melkoinen valoshow ottelun alussa.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Forza HJK

@ForzaHJK
Ilotulitus samana iltana. Mikä sattuma! 🤔😅#HJK #UELfi

Hetkeä myöhemmin paukkui jälleen. Tällä kertaa stadionin ulkopuolella alkoi ilotulitteet räjähdellä taivaalla. Se ei tainnut olla sattumaa. Sakkoja lienee HJK:lle tulossa silti Roma-ottelusta, vaikka raketit räjähtivätkin stadionin ulkopuolella, sillä sen verran välkkyi myös katsomon puolella.

Lisäksi sakkoja saattaa tulla vielä huvittavasta pienestä lakanasta. HJK sai sakkoja kotiottelustaan Real Betisiä vastaan, kun HJK:n kannattajat kritisoivat kattojärjestö UEFA:aa.

Kannattajat olivat reagoineet UEFA:n erikoiseen sakon aiheeseen uudella lakanalla, jossa viesti oli selvä, vaikka tietyt sanat jäivätkin sanomatta. Somessa naurattanut lakana poistettiin katsomosta pikaisesti.

– Jos täällä on semmoisia, kuka on UE*AA haukkunut ma*iaksi, mikä ei pidä paikkaansa, saa maksaa kalliisti, lakanassa luki.

Ensimmäisellä puoliajalla AS Roma otti pelin komentoonsa alun tunnustelun jälkeen. HJK oli alussa erinomainen pallon kanssa ja onnistui luomaan myös pari hyvää tekopaikkaa. Arttu Hoskonen puski Lucas LIngmanin kulmapotkusta kohti alakulmaa, mutta Roman maalivahti Rui Patrício torjui komeasti.

Roma alkoi luoda kerta toisensa jälkeen vaarallisempia hyökkäyksiä. Vajaan puolen tunnin kohdalla Roma siirtyi johtoon Lorenzo Pellegrinin kulmapotkusta, jonka Bryan Cristante puski komeasti maaliin. Tilanne tarkastettiin kuitenkin VAR:n avulla ja maali kumottiin.

Cristanten puskiessa palloa, Cristian Volpaton katsottiin häirinneen paitsioasemassa HJK-vahti Conor Hazardia. Töölön jalkapallostadion räjähti raikuviin aplodeihin, kun erotuomari Tiago Martins kumosi maalin.

Roman kova paine oli lopulta liikaa HJK:lle, jonka hyökkäykset jäivät hyvin vähiin ensimmäisen puoliajan toisella puoliskolla. Pellegrini oli jälleen asialla lähettämässä oikealta laidalta noin 40 metristä keskitystä boksiin. Tällä kertaa Tammy Abraham hyppäsi korkeimmalle ja puski pallon varmasti maaliin. Roma siirtyi johtoon muutama minuutti ennen taukovihellystä.

Tauko tuli HJK:lle tarpeeseen, sillä Roma oli selvästi niskan päällä nihkeän alun jälkeen.

Toisella puoliajalla Perparim Hetemaj toi HJK:n tasoihin, mutta Arttu Hoskosen polvesta kimmonnut oma maali vei lopulta pisteet Romalle. Lue otteluraportti.