Maanantaina julkaistiin Ballon d’Or -äänestyksen tulokset. Karim Benzema palkittiin Kultaisella pallolla miesten puolella. 30 parhaan pelaaja listauksesta löytyi myös tuntemattomampia pelimiehiä suomalaisyleisölle.

Esittelemme alla Ballon d’Or -äänestyksessä 30 parhaan pelaajan joukossa olleet Sébastien Hallerin, Rafael Leãon, Dušan Vlahovicin, Chrostopher Nkunkun sekä Mike Maignanin.

Huippukausi vaihtui kivessyöväksi

Viime kaudella Ajaxin paidassa mahtavan kauden Mestarien liigassa pelannut 28-vuotias Sébastien Haller lienee melko tuttu nimi suomalaiselle jalkapalloyleisölle. Tutuksi hän tuli varmasti monelle viime kaudella, kun hän voitti Mestarien liigan maalipörssin. Haller sijoittui Ballon d’Or -listauksessa sijalle 13, mitä voidaan pitää varsin komeana saavutuksena.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Sébastien Haller vei viime kaudella Mestarien liigan maalikuninkuuden. Kuva: Getty Images.

Haller ehdittiin tuomita jo useissa kahvipöydissä flopiksi, kun ura ei West Hamissa lähtenyt lentoon. West Ham maksoi Hallerista 50 miljoonaa euroa kesällä 2019, mutta hän ei Lontoossa onnistunut täyttämään häneen kohdistuneita odotuksia. Puolentoista vuoden jälkeen hän siirtyi Ajaxiin, jossa jälki oli alusta alkaen tuhoisaa. Haller teki Ajaxin riveissä 66 ottelussa peräti 47 maalia ja antoi 16 maalisyöttöä.

Keskushyökkääjä siirtyi huippukautensa jälkeen viime kesänä 31 miljoonalla eurolla Borussia Dortmundiin. Elokuussa tuli kuitenkin synkkiä uutisia, kun Hallerilla diagnosoitiin kivessyöpä. Haller oli paikalla maanantain gaalassa ja kertoi kemoterapiahoitojensa edistyvän hyvin. Pelikentät saavat kuitenkin vielä odottaa.

Nimi mieleen MM-kisoja varten

Heti Hallerin jälkeen jaetulla 14:nnellä sijalla olivat Liverpoolin keskikenttäpelaaja Fabinhon lisäksi AC Milanin portugalilainen laitahyökkääjä Rafael Leão. Viime kaudella Serie A:n mestaruutta juhlinut Leão on varmasti italialaista jalkapalloa seuranneille tuttu nimi. Ainakin pitäisi olla, sillä 23-vuotias laituri iski viime kaudella hurjat näytöt tiskiin ja meno on jatkunut samalla tasolla tällä kaudella.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Rafael Leão saattaa tulla marras-joulukuussa pelattavissa MM-kisoissa tutuksi. Kuva: Getty Images.

Leão teki Serie A:ssa 11 maalia ja antoi kymmenen maalisyöttöä. Lisäksi Mestarien liigassa lähes 190-senttinen Leão teki maalin Atléticoa vastaan ja syötti osuman Liverpoolin verkkoon.

Leão siirtyi Milaniin Lillestä kesällä 2019, jolloin hintalappu oli noin 29,5 miljoonaa euroa. Portugalin maajoukkueessa rooli on kasvanut ja tulevissa MM-kisoissa hänet nähtäneen varmasti kisajoukkueessa.

Tehokkuus on nimittäin ollut tälläkin kaudella hurjaa. Leão on tehoillut yhdeksässä sarjaottelussa neljä maalia ja viisi maalisyöttöä. Mestarien liigassa hän on ollut alustamassa kolmea maalia.

Ensin Ligue 1- ja sitten Serie A -mestaruus

AC Milanin ykkösvahti Mike Maignan ei välttämättä ole suomalaisille kovinkaan tuttu pelimies. Maignan, 27, oli Ballon d’Or -äänestyksessä 30 parhaan pelaajan joukossa toiseksi paras maalivahti Thibaut Courtois’n jälkeen. Courtois äänestettiin seitsemänneksi, kun Maignan jäi jaetulle 25 sijalle.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Mike Maignan on juhlinut kahtena peräkkäisenä vuotena Ligue 1:n ja Serie A:n mestaruuksia. Kuva: Getty Images.

Maignan oli Milanin viime kauden mestaruuden takuumies ja puolustuksen viimeinen lukko. Serie A:ssa Maignan päästi 32 ottelussa vain 21 maalia ja pelasi peräti 17 nollapeliä. Vastuu kasvoi myös Ranskan maajoukkueessa viime Nations Leaguessa, jolloin hän pääsi tolppien väliin kolmesti. Maignan on kuulunut silti jo pidempään Ranskan maajoukkueeseen ja kantanut kakkosmaalivahdin roolia kunnialla.

Maignan siirtyi Leãon tavoin Lillestä Milaniin, tosin vasta kesällä 2021. Lillen riveissä Maignan ehti voittaa Ligue 1:n mestaruuden kaudella 2020-21. Sen jälkeen tie vei Milaniin 14,4 miljoonalla eurolla ja heti ensimmäisellä kaudellaan hän juhli Serie A:n mestaruutta.

Huimia tehoja Serie A:ssa ja Bundesliigassa

Lisäksi listalle mahtui vähemmän tunnetuista pelimiehistä esimerkiksi Dušan Vlahovic ja Christopher Nkunku.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Christopher Nkunku on tehnyt huimaa jälkeä Bundesliigassa. Kuva: Getty Images.

Juventukseen kesällä siirtynyt maalitykki Vlahovic, 22, tykitti Fiorentinalle viime kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien 29 maalia. Juvessa alku on ollut vakuuttava, vaikka joukkueella on ollut vaikeampaa. Vlahovic on tehnyt yhteensä seitsemän maalia 13 peliin Serie A:ssa ja Mestarien liigassa.

RB Leipzigin Nkunku, 24, jätti tähtisikermä PSG:n kesällä 2019 ja kehitys on sen jälkeen lähtenyt räjähdysmäiseen nousuun. Nkunku teki viime kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien 52 ottelussa huimat 35 maalia ja 20 maalisyöttöä.

#PelaajaSeura arvioitavalla kaudella
1Karim BenzemaReal Madrid
2Sadio ManéLiverpool
3Kevin de BruyneMan City
4Robert LewandowskiBayern München
5Mohamed SalahLiverpool
6Kylian MbappéPSG
7Thibaut CourtoisReal Madrid
8Vinícius JúniorReal Madrid
9Luka ModricReal Madrid
10Erling HaalandBorussia Dortmund
11Son Heung-minTottenham
12Riyad MahrezMan City
13Sébastien HallerAjax
14FabinhoLiverpool
14Rafael LeãoAC Milan
16Virgil van DijkLiverpool
17CasemiroReal Madrid
18Dušan VlahovicJuventus
19Luis DíazLiverpool
20Cristiano RonaldoMan Utd
21Harry KaneTottenham
22Trent Alexander-ArnoldLiverpool
22Phil FodenMan City
22Bernardo SilvaMan City
25Joshua KimmichBayern München
25Mike MaignanAC Milan
25Antonio RüdigerChelsea
25João CanceloMan City
25Christopher NkunkuRB Leipzig
25Darwin NúñezBenfica

LUE MYÖS

 

Muokattu 19.10. klo 10.31: Korjattu, ettei Maignan ole Courtois’n maanmies. Courtois on belgialainen ja Maignan ranskalainen.