Turun Palloseura ja FC Lahti aloittavat tänään, torstaina, keskinäisen kamppailunsa paikasta ensi kauden Veikkausliigassa, kun joukkueet ottavat yhteen liigakarsinnan avausosassa Kupittaalla.

TPS sijoittui Ykkösessä toiseksi ja löi esikarsinnassa FF Jaron 4-0. Lahti taas päätyi liigakarsintaan jäätyään Veikkausliigassa viimeistä edelliseksi.

Kummatkin joukkueet ovat vaihtaneet tänä vuonna päävalmentajaa kesken kauden. TPS-legenda Marko Rajamäki korvasi syyskuun lopussa Jonatan Johanssonin turkulaisten peräsimessä, ja Lahdessa Mikko Mannila tuli Ilir Zenelin tilalle kesäkuussa.

TPS julkaisi torstaina sosiaalisessa mediassa toukokuussa kuvatun mainospätkän, josta tuli Rajamäen nimityksen myötä uudelleen ajankohtainen.

– Tepsi pelaa taas Kupittaalla. Tule sinäkin kannustamaan Tepsi voittoon. Noustaan yhdessä liigaan, julistaa Rajamäki videolla.

Artikkeli jatkuu videon alla.

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
Nauhoitettiin seuralegenda Marko Rajamäen kanssa tällainen matsimainos toukokuussa. Nyt mainoslause on monella tapaa ajankohtaisempi kuin vielä silloin tiedettiinkään.

TPS aloittaa liigakarsinnat tänään Kupittaalla. Tuu mukaan! 🖤🤍

#FCTPS #Veikkausliiga #Ykkönen #Turku #TKOMV

TPS:n karsintaennakossa Rajamäki lupaa suojateiltaan samanlaisia otteita kuin murskavoitossa Jaroa vastaan.

– Voin luvata, että pistämme torstaina peliin saman energian, ilmeen ja tahdon, mitä meillä oli Jaro-ottelussa. Oli ilo nähdä, että yleisö lähti Jaro-pelissä niin vahvasti meidän puolellemme. Tiedän, että kaikki tepsiläiset ovat sydämestään toivoneet, että me pärjäisimme ja nousisimme. Toivotan kaikki tervetulleiksi Kupittaalle torstaina.

Mannila kertoo FC Lahden ennakossa, että hän odottaa tasaista otteluparia.

– Olemme valmistautuneet hyvin. Odotettavissa on tiukka ottelupari ja olemme keskittyneet nyt huolella ensimmäiseen osaan. Huomisen vastustaja pelasi maanantaina hyvän pelin ja en näe mitään syytä, mikseivät he pelaisi huomennakin, joten meidän tulee tehdä niitä asioita, joissa me olemme vahvoja.

– Huominen on yksi osa sotaa, ja kenttä ei näin syksyllä ole enää paras mahdollinen. Huomenna nähdään varmasti paljon taistelupalloja ja meidän pitää kyetä voittamaan kakkospalloja paljon. Meidän tulee olla vahvoja myös henkisesti ja olla valmis uhraamaan kehoa, Mannila ennakoi avausosaa.

TPS:n ja FC Lahden välinen liigakarsinnan avausosa alkaa kello 18.30 ja näkyy suorana maksullisesta Ruutu Plus -palvelusta. Jälkimmäinen osaottelu pelataan sunnuntaina Lahdessa.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Muutama tunti liigakarsinnan ensimmäisen osaottelun alkuun... ⏳

@TPSjalkapallo ja @FCLahti1996 kohtasivat edellisen kerran syyskuussa 2020, jolloin pisteet jaettiin Lahdessa. Myös tämän illan kamppailusta voi odottaa tasaista - matsi alkaa kello 18:30! 🙌 #tbt #Ykkönen