Luka Jović kuuluu Real Madridin seurahistorian suurimpien floppien joukkoon.

Real Madrid hankki Jovićin 60 miljoonalla eurolla Eintracht Frankfurtista kesällä 2019. Real Madrid oletti hankkineensa todellisen kilpailijan Karim Benzemalle, mutta toisin kävi. Serbialaiskärki oli seurassa kirjoilla kolmen vuoden ajan, pelasi 51 ottelussa ja teki yhteensä vain kolme maalia.

Kaiken kruunasi Jovićin ilmaissiirto Fiorentinaan. Real Madrid ei saanut pelaajasta siirtokorvausta ja Jović allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen Fiorentinan kanssa. Jos Fiorentina myy hänet, menee puolet siirtosummasta Real Madridin taskuun.

24-vuotias Jović on viimeistellyt syyskaudella kuusi maalia Fiorentinan paidassa, joista neljä on syntynyt Konferenssiliigassa. Serie A:ssa on ollut hiljaisempaa. 11 sarjaottelussa maaliverkot ovat heiluneet vain kahdesti. Syyskuun puolivälin jälkeen Jović on päässyt vain kahdesti avauskokoonpanoon Serie A:ssa.

Jović kertoi suunnitelleensa Fiorentina-siirron niin, ettei hän aio edustaa seuraa pitkään. Tavoite on palata suurempiin ympyröihin.

– Päätin siirtyä Fiorentinaan pitkän harkinnan jälkeen analysoituani kaikki saamani tarjoukset. Siirryin Fiorentinaan, vaikka sain tarjouksia suuremmiltakin seuroilta puhumattakaan taloudellisesta aspektista. Koko maailma tietää, että tein taloudellisia uhrauksia siirtyäkseni Fiorentinaan. Mielestäni Fiorentina on minulle hyvä trampoliini nousta takaisin aiemmalle tasolleni ja siten palata tulevaisuudessa suureen seuraan, Jović totesi ATV:n haastattelussa.

Jović uskoo siirtyneensä Real Madridiin liian nuorena. Benzema nousi samalla kenties maailman parhaaksi hyökkääjäksi, joten Jovićin vastuu jäi hyvin vähäiseksi.

– Se oli upeaa. Kyseessä oli mahtava kokemus ja olen ylpeä saatuani olla osa maailman suurinta seuraa, mutta uskon siirtyneeni Real Madridiin liian aikaisin. Benzema puhkesi kukkaan ja voitti ansaitusti Ballon d’Orin. Alussa minulla oli huonoa tuuria. Sain koronaviruksen ja myöhemmin loukkaantumiset pysäyttivät minut, mutta joka tapauksessa se oli ehdottomasti upea kokemus.