Manchester Cityn Erling Haaland on ohittanut PSG-tähti Kylian Mbappén maailman arvokkaimpana jalkapalloilijana. Transfermarkt on julkaissut päivitetyn listansa lajin kalleimmista pelaajista.

Cityyn kesällä Borussia Dortmundista siirtyneen Haalandin, 22, markkina-arvo on noussut 150 miljoonasta 170 miljoonaan euroon. Norjalaishyökkääjää päihittää näin Mbappén (160 miljoonaa) kymmenellä miljoonalla eurolla.

Ennen nykyistä kaksikkoa arvokkaimman pelaajan titteliä on kantanut suurnimiä Ronaldinhosta, Cristiano Ronaldoon ja Lionel Messiin.

Kolmantena listalla on Real Madrid -hyökkääjä Vinícius 120 miljoonan euron markkina-arvollaan. Viiden kärkeen mahtuvat myös Phil Foden Manchester Citystä (110 miljoonaa) ja Barcelonan Pedri (90 miljoonaa).

Transfermarkt laskee markkina-arvoja lukuisia hintamalleja hyväkseen käyttäen. Sivuston yhteisön jäsenet keskustelevat ja arvioivat pelaajien arvoja yksityiskohtaisesti. Markkina-arvot eivät vertaudu siirtosummiin.

Katso koko Transfermarktin lista.

LUE MYÖS!