Länsi-Ruotsissa sijaitsevan Hallandin maakunta toivoo, että sen nimi ei sotkeentuisi sosiaalisessa mediassa Manchester Cityn tähtihyökkääjään Erling Haalandiin.

Maaleja hurjaan tahtiin tykittelevästä Haalandista, 22, on tullut ilmiö, joka haittaa Hallandin näkyvyyttä internetissä merkittävästi.

Norjalaishyökkääjän nimi kirjoitetaan somessa usein väärin, mikä aiheuttaa sen, että Hallandista lisätietoa etsivät ihmiset saavatkin näytölleen vain artikkeleja, kuvia ja tilastoja Haalandista.

Tilanne on mennyt niin pahaksi, että Hallandin matkailutoimiston johtaja Jimmy Sandberg on kirjoittanut avoimen kirjeen, jossa hän pyytää faneja ja toimittajia kirjoittamaan Haalandin nimen oikein.

– Me olemme Halland, hän on Haaland. Jalkapallo-ilmiön suosio tukahduttaa täysin läsnäolomme verkossa, kirjoitti Sandberg BBC:n mukaan.

– Huomaamme nyt epätoivoissamme, että kaikki ponnistuksemme Hallandin mainostamiseksi pyyhkiytyvät nopeasti pois.

– Jos mitään ei tehdä, pelkäämme, että rakkaasta alueestamme uhkaa tulla unohdettu Atlantis, paikka, joka tunnetaan vain tarinoissa ja muinaisissa kirjoituksissa.

Sandberg kommentoi ilmiötä myös suoraan BBC:lle.

– Kun kirjoitat ”Hallandissa”, etsiessäsi kaunista asuinaluettamme Ruotsissa, Haaland tulee vastaan joka paikassa.

– Sen jälkeen, kun Haaland siirtyi Manchester Cityyn ja teki kaikki nuo maalit, olemme olleet häkeltyneitä hänen läsnäolostaan hashtageissamme ja hakukoneissa.