Gerard Piqué lopettaa pelaajauransa.

Piqué tiedotti päätöksestään torstaina. Hän pelaa lauantaina viimeisen ottelunsa Camp Noulla.

Piquén kanssa vuosikausia Barcelonassa pelannut Sergio Busquets on luonnollisesti surullinen, kun pitkäaikainen joukkuetoveri jättää kentät taakseen kesken kauden.

– Olen surullinen, koska Gerard merkkaa paljon joukkueelle ja myös henkilökohtaisesti minulle, koska saavuimme edustusjoukkueeseen yhtä aikaa 15 vuotta sitten. Olemme jakaneet lukuisia unohtumattomia hetkiä ja tulemme ikävöimään häntä paljon.

Busquetsin mukaan Piqué on Barcelonan seurahistorian paras toppari.

– Hän on Barcelonan seurahistorian paras toppari ja yksi niistä pelaajista, joka teki siitä mahdollista, että Barcelonan historia on muuttunut voittavan joukkueen ja upean vuosikymmenen myötä. Hän on ollut tärkeä myös pelikenttien ulkopuolella päivittäisessä toiminnassa ja pukukopissa. Kaikki se, mitä hän on antanut seuralle. Piqué on todellinen barcelonista lapsesta saakka. Kannattaja, jäsen ja pelaaja. Sen huomaa.