Marokon maajoukkueeseen tähdännyt laituri Jasin Assehnoun koki pettymyksen torstaina, kun lopullinen MM-kisajoukkue julkaistiin.

Huuhkajissa kahdessa harjoituspelissä vuoden 2021 aikana pelannut Suomen ja Marokon kansalaisuuden omaava Assehnoun päätti viime kesänä jäädä pois Suomen paidasta. Tavoitteena oli päästä Marokon kivenkovaan MM-kisajoukkueeseen.

Kunnianhimoinen tavoite jäi saavuttamatta. Marokko pelaa MM-kisoissa F-lohkossa yhdessä Belgian, Kroatian ja Kanadan kanssa. Marokon hyökkäysosasto on varsin laadukas. Muun muassa Amine Harit (Marseille), Ilias Chair (Rangers) ja Hakim Ziyech (Chelsea) kilpailevat Assehnoun pelipaikalla peliajasta.

Marokon ykköstähti Ziyechin ohella on PSG:n laitapuolustaja Achraf Hakimi. Myös Bayern Münchenia edustava puolustaja Noussair Mazraoui on monelle varmasti tuttu pelimies.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi viime tiistaina SuomiFutis-sivustolle, ettei hän aio sulkea maajoukkueen ovea Assehnounilta, mikäli hänen mielensä muuttuisi maajoukkue-edustuksensa suhteen.

– Ovet ovat sinänsä auki. Voihan ihmisillä mielipide muuttua. Sitten katsomme tilannetta, mikä tarve on. En minä niin tee, että sanon samantien, että ei ole enää mitään saumaa.

Seuratasolla Assehnoun edustaa Hollannin Eredivisiessä karsijan paikalla majailevaa Emmeniä, joka nousi viime kauden päätteksi pääsarjaan. Assehnoun siirtyi Emmeniin kesällä 2021 FC Lahdesta.

Kaikki MM-kisajoukkueiden kokoonpanot löytyvät täältä.

LUE MYÖS!