FC Lahdesta kesällä 2021 hollantilaiseen Emmeniin siirtynyt laituri Jasin Assehnoun elää jännittäviä aikoja. Tampereella syntynyt laituri saattaa päästä vielä mukaan MM-kisoihin.

Assehnoun debytoi Suomen A-maajoukkueessa toukokuussa 2021. Emmenissä viime kausi oli erinomainen, mutta kuluva kausi on jättänyt ainakin tehojen valossa toivomisen varaa. Hollannin pääsarjassa vastuuta on tullut 13 ottelussa, mutta maali- tai syöttötili on yhä avaamatta.

Assehnoun kertoi viime kesän aikana Kanervalle panostavansa siihen, että hänet valittaisiin Marokon MM-kisajoukkueeseen. Assehnounilla on Suomen lisäksi Marokon kansalaisuus, ja pelit Huuhkajissa olivat vielä harjoitusotteluita, joten maajoukkuevalinta ei ole vielä lukkiutunut.

Pelaajan valinta on aina henkilökohtainen päätös, johon ulkopuolisilla ei ole nokan koputtamista. Marokon edustaminen MM-kisoissa on varmasti Assehnounille tavoiteltava unelma.

Marokon kisajoukkue julkaistaan lähipäivinä. Mitenkään kirkossa kuulutettua ei Assehnounin valinta kisajoukkueeseen ole, vaikka Marokon maajoukkueesta oltiin oltu häneen yhteydessä aiemmin.

Kilpailu hyökkäävän kesikentän tai laiturin rooleihin on kovaa. Assehnoun kilpailee valinnasta esimerkiksi Chelseaa edustavan Hakim Ziyechin, Marseillen Amine Haritin, QPR:n Ilias Chairin ja Angersin Sofian Boufalin kanssa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sanoi, ettei hän ole sulkenut mitään ovea Assehnoun osalta, mikäli valintaa ei tulisi ja mieli halajaisi takaisin Huuhkajiin.

– Ovet ovat sinänsä auki. Voihan ihmisillä mielipide muuttua. Sitten katsomme tilannetta, mikä tarve on. En minä niin tee, että sanon samantien, että ei ole enää mitään saumaa. Totta kai toivon hänelle ennen kaikkea seurajoukkueessa vastuuta. Kyllä Marokko sen verran kova joukkue on, että kyllä siellä laitapelaajien osalta vaihtoehtoja on. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan hänen kohdallaan, Kanerva sanoi.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen

LUE MYÖS!