Englannin maajoukkueen johtopelaaja Jordan Henderson toivoo Englannin maajoukkueen pystyvän antamaan jollain tavoin äänensä kuuluville Qatarin MM-kisoissa.

Isäntämaan yhteiskunnalliset ongelmat ovat herättäneet keskustelua kisojen myöntämisestä saakka.

FIFA lähetti nyt kisoihin osallistuville maajoukkueille kyseenalaisen viestin, jossa pelaajia pyydettiin keskittymään jalkapalloon. LUE LISÄÄ!

Liverpool-kapteeni Henderson painottaa, ettei pelaajilla ole valtaa vaikuttaa missä maassa kisat pelataan. Hän toivoo kuitenkin joukkueiden voivan auttaa jonkin verran yhteisillä kampanjoilla.

– Pelaajat eivät päätä missä MM-kisat pelataan. Sen tekee FIFA, joten heidän on vastattava näihin kysymyksiin, Henderson kommentoi BBC:lle.

– Me menemme sinne vain pelaamaan jalkapalloa ja yritämme samalla antaa jollain tavalla äänemme kuuluville auttaaksemme niin paljon kuin me voimme.

– Me teemme One Love -kampanjaa yhteistyössä muiden maiden kanssa ja Hollanti aloitti siitä kapteeninnauhan käytön. Olen varma, että Harry Kane tulee pitämään sitä turnauksessa yllään.

– Me voimme tehdä tuollaisia pieniä asioita osoittaaksemme ihmisille, että me olemme kaikki yhtä tässä ja että jokainen pitää jalkapallossa yhtä.

– Mielestäni jos teet asioita, jotka ovat mielestäsi oikeita joukkueelle, se on kaikkein tärkeintä. Se mitä me teemme, ei tule olemaan tarpeeksi. Niin kauan me olemme itse tyytyväisiä oikeiden asioiden tekemisestä joukkueena, se on tärkeintä.

Lähde: BBC

LUE MYÖS