Huuhkajien hyökkääjä Marcus Forss sai tiistaina näytön paikkansa, kun Middlesbrough’n uusi päävalmentaja Michael Carrick laittoi hänet avaukseen Englannin Mestaruussarjan ottelussa Hullia vastaan.

Täksi kaudeksi Middlesbrough’hun siirtynyt Forss, 23 on jäänyt ensimmäisten kierrosten jälkeen vähäiselle vastuulle. Useimmiten hän on tullut vaihdosta sisään viimeisen puolituntisen aikana, mutta tiistaina Forss pääsi kentälle aloitusvihellyksestä lähtien ensimmäistä kertaa sitten elokuun.

Maalinteossa Forss ei tiistaina onnistunut, mutta hän teki vaikutuksen Carrickiin, joka luotsasi toista otteluaan Boron peräsimessä. Forss oli Carrickin ainoa muutos avauskentälliseen ensimmäisen pelinsä kokoonpanosta, jossa Forssin tilalla avauksessa oli Rodrigo Muniz.

Middlesbrough voitti Hullin 3-1 ja Forssille kirjattiin 71 peliminuuttia. Carrick kiitti suomalaishyökkääjää etenkin tämän työmoraalista.

– Tykkään antaa pelaajille mahdollisuuden. Se ei ollut mitään Rodrigoa vastaan, koska mielestäni hän pärjäsi hyvin toissa päivänä. Marcus vain tuli ja kiinnitti hieman huomiotani, joten mielestäni hän ansaitsi aloittaa tänään, kommentoi Carrick TeessideLiven haastattelussa.

– Minusta hän oli loistava, ja sanoin hänelle pelin jälkeen: ”Et ehkä pääse otsikoihin suurista hetkistä, mutta sen suhteen, mitä teit joukkueen eteen, se oli mielestäni fantastista.”

– Hän oli loistava. Juuri sitä me haluamme ja edustamme – joskus et ehkä loista yksilönä, mutta hänellä oli todella suuri rooli meille tänä iltana.

Kaikkiaan Forss on pelannut Middlesbrough’ssa 15 ottelua ja tehnyt yhden maalin siirryttyään seuraan kesällä Brentfordista.

Carrick nimitettiin Middlesbrough’n päävalmentajaksi viime viikon alussa Chris Wilderin tilalle. Pelaajauraltaan Carrick muistetaan etenkin Manchester Unitedista, jota hän edusti menestyksekkäästi 12 vuoden ajan ennen kuin ripusti nappulakenkänsä naulaan.

Pesti Middlesbrough’ssa on Carrickin ensimmäinen päävalmentajana. Pelaajauransa jälkeen hän toimi Manchester Unitedin apuvalmentajana ja lyhyesti väliaikaisluotsina ennen kuin hän lähti seurasta viime vuoden lopussa.