Mestarien liigan lohkovaiheen viimeinen otteluviikko ei ennakkoon ajatellen ollut kaikkein mielenkiintoisin; jo 12 jatkopaikkaa kuudestatoista oli jaettu valmiiksi. Keskiviikko toi kuitenkin ainakin H-lohkon osalta tullessaan melkoisia uutisia.

Paris Saint-Germain ja Benfica tiesivät ennen illan otteluitaan olevansa jatkossa, Juventuksen ja Maccabi Haifan vääntäessä vielä mahdollisuudesta Eurooppa-liigan peleihin. Näihin jatkaa keskiviikon tulosten jälkeen lopulta Serie A -seura. Kullanarvoisesta lohkovoitosta sen sijaan väännettiin vielä pelien jälkeenkin.

LUE LISÄÄ KESKIVIIKON TAPAHTUMISTA TÄÄLTÄ!

PSG löi Juventuksen Torinossa Kylian Mbappén ja vaihtopelaaja Nuno Mendesin osumilla, lopputulos 1-2. Pariisilaiset olivat lähteneet otteluun tasapisteistä Maccabi Haifaa vastaan pelanneen Benfican kanssa. Pariisilaiset ja Benfica olivat pelanneet lohkossa toisiaan vastaan kahdesti tasan, joten keskinäisten otteluiden perusteella eroa ei voitu löytää. PSG:n maaliero oli kuitenkin niin iso, että Juve-voiton uskottiin takaavan ykkössijan lohkossa. Toisin kävi.

Benfica pommitti Haifassa toisella jaksolla peräti viisi maalia, ja ottelun loppulukemiksi kirjattiin hurjat 1-6.

Tämä tarkoitti, että portugalilaiset olivat lopputaulukon kaikilla näkyvillä mittareilla täysin tasoissa PSG:n kanssa; voitetut ottelut, tasapelit, tappiot (joita kummallekaan ei kirjattu), sekä maalisuhde: 16-7. Benfica kruunattiin lohkovoittajaksi lopulta sen turvin, että se oli tehnyt joukkueista enemmän maaleja vieraskentällä. 92. minuutin maali Haifassa saattoi käydä pariisilaisille mielettömän kalliiksi.