Englannin ja Walesin MM-kisaurakat alkavat ylihuomenna maanantaina, mutta joukkueiden faneille tarkoitettu laaja fanikylä on vielä rakennustyömaata.

Majoituskohde sijaitsee Al-Rayyanin stadionin läheisyydessä. The Guardianin toimittajat kävivät paikalla torstaina ja perjantaina ja törmäsivät hylättyihin trukkeihin ja kaivinkoneisiin. Kivimurskaa oli joka puolella.

Yöpymiseen tarkoitetut tilat ovat käytännössä merikontteja. Parakeissa nukkumisesta veloitetaan 198 euroa yöltä. Hinta sisältää kaksi vesipulloa yhtä päivää kohden.

FIFAn mukaan fasiliteetteihin pitäisi kuulua myös tenniskenttä ja valkokangas, mutta The Guardian ei yrityksistään huolimatta löytänyt niistä merkkejä. Luvattu kuntokeskus on pieni ulkokuntosali alueen pääsisäänkäynnin vieressä. Kun toimittajat yrittivät valokuvata tienoota, vartijat tulivat väliin.

Qatariin saapunee suunnilleen 1,2 miljoonaa kisaturistia seuraavien viikkojen aikana. Koska Qatarissa on vain noin 30 000 hotellihuonetta (tilanne maaliskuulta), ovat kisajärjestäjät turvautuneet jonkinlaisiin hätäratkaisuihin, jotka ovat tuottaneet ongelmia. The Times haastatteli torstaina urakoitsijoita toisessa fanikylässä, ja heidän mukaansa mökkien sisälämpötila kohoaa 27 celsiusasteeseen, vaikka ”hävittäjältä kuulostava” ilmastointilaite olisi toiminnassa. Tämän lisäksi sänkyjen väitetään olevan niin kovia, että ”on sama nukkua vaikka lattialla”.

Rhia Chohan

@rhiachohan
We spent the night in a fan village near Lusail Stadium. Guests slowly checking in to find they can’t buy drinking water without a wristband. It’s 30 degrees. Nearest shop an hour walk. No one knows where the wristbands are. We’re told the festival is meant to kick off at 6.30pm