Suomi menetti johtonsa toisella puoliajalla Pohjois-Makedoniaa vastaan. Loppulukemat 1-1. Oliver Antman ja Anssi Suhonen olivat Suomen parhaimmistoa yhdessä Jesse Jorosen kanssa.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva lähestyi ottelua hyökkäävällä kokoonpanolla. Vaikka muoto olikin puolustaessa 4-5-1, löytyi laidoilta Robin Lodia ja Oliver Antmania. Lisäksi keskikentällä Robert Taylor ja Anssi Suhonen nousivat vahvasti tukemaan hyökkäyksiä.

Avauksesta löytyi peräti kolme debytanttia, kun Suhosen lisäksi toppari Arttu Hoskonen (HJK) ja oikea laitapuolustaja Tuomas Ollila (HJK) pääsivät edustamaan Suomea ensimmäistä kertaa.

Vaihdosta toisella puoliajalla kentälle kirmasivat vielä neljäs ja viideskin debytantti. Keskikenttäpelaaja Niilo Mäenpää (Warta Poznan) tuli vajaan tunnin kohdalla loukkaantuneen Lucas Lingmanin tilalle ja toppari Diogo Tomas sai mahdollisuutensa 72. minuutilla.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi onnistui ajoittain pelaamaan erinomaisesti pallollisena. Siitäkin huolimatta, että Skopjen kentän kunto ei ollut mitenkään ihailtava. Pallo pomppi ja vaikeutti lyhytsyöttöpelaamista.

Debyyttiä pelannut Suhonen näytti tulleen joukkueeseen jäädäkseen. Heti ensimmäisistä minuuteista lähtien Suhonen pääsi peliin hyvin mukaan. Pallovarmuus oli vaikeissa olosuhteissa ihailtavalla tasolla. Reilun 20 minuutin jälkeen Suhonen pamautti pallon tolppaan.

Pelin edetessä Suhosen lailla kentällä loisti toista otteluaan pelannut Antman. Molemmat nuoret miehet olivat pallon kanssa erinomaisia ja loivat koko ajan uhkaa Makedonian puolustuslinjalle.

Huuhkajien puolustus kesti Robert Ivanovin ja Hoskosen johdolla hyvin laidoilta tulleet keskitykset.

Suomi siirtyi johtoon hieman ennen taukovihellystä. Pallonriiston jälkeen Suhonen jatkoi taitavasti pallon kantapäällään Pohjanpalolle. Target-hyökkääjä sai jo toisella kosketuksellaan pallon pystyyn, johon Antman kirmasi täydellä vauhdilla. Antman tuikkasi juuri maalivahti Stole Dimitrievskin nenän edestä pallon maaliin.

Antman on nyt pelannut kaksi A-maaottelua, joissa on syntynyt kaksi maalia. Voidaan puhua väkevästä startista Huuhkajat-uralle.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Suhonen➡️Pohjanpalo➡️Antman⚽️

Aivan mahtava hyökkäys Suomelta ja Oliver Antman pistää pallon samettisella tuikkauksella reppuun!💯

#Huuhkajat

Huuhkajat panosti tilanteenvaihtoihin

Pelin kuva muuttui Suomen avausmaalin jälkeen selvästi. Ennen avausmaalia Suomi sai pidempiä pallonhallintajaksoja, mutta johtomaalin jälkeen Makedonia otti pelin haltuunsa.

Taukovihellys ei muuttanut asetelmia. Makedonia otti entistä enemmän pallon haltuunsa, ja Suomi joutui puolustamaan pitkiäkin aikoja. Maalivahti Jesse Joronen joutui venymään useamman kerran huipputorjuntoihin pitäen Suomen johdossa.

Tilanteenvaihdot olivat kuitenkin yhä Suomen aseena. Tunnin kohdalla Antman pelasi erinomaisesti Pohjanpalon nokikkain Dimitrievskin kanssa. Pohjanpalon viimeistely kilpistyi Dimitrievskin komeaan torjuntaan.

Muutama minuutti myöhemmin oli vaihdosta juuri sisään tulleen Mikael Soisalon vuoro kokeilla puolittaisesta läpiajosta, mutta kova laukaus viuhui sivuverkkoon.

Hetkeä myöhemmin Soisalo kunnostautui väärässä päässä Suomen kannalta. Suomi oli Diogo Tomasin vaihdon myötä siirtynyt kolmen topparin linjaan ja Soisalo putosi wingbackiksi. Ezgjan Alioski pääsi Soisalon edelle, pallonriistoyritys kolahti Alioskin jalkaan ja pallo vietiin pilkulle.

Enis Bardhi viimeisteli pallon vasempaan alanurkkaan. Joronen oli tälläkin kertaa hyvin mukana, mutta Bardhin laukauksessa oli riittävästi voimaa. Makedonia nousi kenttätapahtumiin nähden ansaitusti tasoihin.

Pohjois-Makedonia hallitsi palloa peräti 60-prosenttisesti, mutta maalintekoyritykset menivät Suomelle 14-13. Joronen pelasi erinomaisesti Suomen maalilla, mutta myös virkaveli Dimitrievski sai venyä pariin huipputorjuntaan.

Ottelun loppupuolella Huuhkajat oli lähempänä maalintekoa. Debyyttiä pelannut Tomas oli lähellä onnistua heti maalinteossa, mutta pusku osui tolppaan. Hetkeä myöhemmin Tomas oli jälleen korkeimmalla, mutta tällä kertaa pusku meni yli ja ohi maalin.

Huuhkajat pelaa vielä sunnuntaina harhjoitusottelun Erling Haalandin tähdittämää Norjaa vastaan.