Meneillään olevissa Qatarin MM-kisoissa tullaan tekemään historiaa torstaina, kun Costa Rica ja Saksa kohtaavat alkulohkon päätöskamppailussa.

Ottelun tulee tuomitsemaan Stephanie Frappart. Hänestä tulee tuolloin ensimmäinen nainen, joka tuomaroi jalkapallon miesten MM-kisoissa päätuomarina. FIFA tiedotti asiasta tiistaina.

Ranskalaistuomari toimi meneillään olevissa kisoissa jo aiemmin Meksikon ja Puolan välisessä ottelussa neljäntenä erotuomarina. Frappartin avustavina tuomareina tulevat toimimaan Saksan ja Costa Rican välisessä ottelussa Neuza Back ja Karen Diaz.

Frappart, 38, on tehnyt jo aiemminkin historiaa urallaan. Hänestä tuli vuonna 2020 ensimmäinen miesten Mestareiden liigan ottelun tuomaroinut nainen. Vuotta myöhemmin hän toimi myös miesten MM-kisojen karsintaottelussa erotuomarina.