Toni Kroos siirtyi Bayern Münchenin organisaatioon kesällä 2006.

Vuotta myöhemmin Kroos nostettiin ensimmäistä kertaa Bayernin edustusjoukkueen mukaan. Kahta vuotta myöhemmin edessä oli laina Sami Hyypiän edustamaan Bayer Leverkuseniin.

Lainakauden jälkeen Kroos palasi Bayerniin ja nousi vuosien saatossa maailman parhaiden keskikenttäpelaajien joukkoon.

Viimeinen kausi Bayernissa sujui Pep Guardiolan alaisuudessa. Kroos on edelleen kiitollinen Guardiolalle. Kroosin mielestä Guardiola on paras mahdollinen valmentaja hänen ominaisuuksilleen.

– Hän taisteli viimeiseen päivään saakka siitä, että jäisin Bayerniin. Jos minun pitäisi valita täydellinen valmentaja vahvuuksilleni, valitsisin Guardiolan. Nautin todella paljon siitä vuodesta. Opin paljon ja kehityin valtavasti. Myöhemmin minun oli päätettävä, tekisinkö viisivuotisen jatkosopimuksen tietäen, että Pep saattaisi lähteä aikaisemmin muualle.

Palkkapyyntö esti jatkosopimuksen.

– Pyörittelin sitä päässäni. Lopulta Bayern teki sen helpoksi, koska emme päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Sellaista voi tapahtua. Bayern yllättyi siitä, kuin tein sen, minkä olin jo sanonut kuukausien ajan. Uskoin aina ansaitsevani sellaisen palkan. Bayern ajatteli eri tavalla. Sanoin alusta saakka, mitä halusin. Lopulta se oli minun päätökseni. He eivät halunneet maksaa sitä minulle ja lähdin.

Lähde: MARCA