Helsingin IFK on nimittänyt Sami Okkosen uudeksi päävalmentajakseen kaksivuotisella sopimuksella.

Okkonen, 35, siirtyy HIFK:hon Joensuun JIPPO:n päävalmentajan paikalta. Aiemmin hän on toiminut päävalmentajana sekä valmennuspäällikönä FC Vaajakoskessa.

Hyökkääjänä pelannut Okkonen edusti pelaajaurallaan HIFK:ta kolmella eri sarjatasolla yhteensä seitsemän kauden ajan.

– Tuntemukset tällä hetkellä ovat monenkirjavat. Ennen kaikkea olo on onnellinen siitä, että pesti HIFK:ssa varmistui. Olen innostunut, että pääsemme nyt rakentamaan ensi kautta ja sitä myötä uutta alkua IFK:ssa. On ilo palata kotiin. Ratkaisu jättää Joensuu taakseen vain vuoden jälkeen oli äärimmäisen vaikea ja monella tapaa kivuliaskin, joskin omalta kannaltani ainoa oikea sellainen, Okkonen kuvailee HIFK:n tiedotteessa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Hän pelasi Tähtirinnoissa 139 ottelussa iskien niissä kaikkiaan 60 osumaa. Maaleista viimeisin syntyi lokakuussa 2014, jolloin Okkosen tekemä 4-2-maali FC Jazzia vastaan varmisti lopullisen nousun Veikkausliigaan ja HIFK:n paluun Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Veikkausliigaa Okkonen ei päässyt kuitenkaan koskaan kokemaan pelaajana, sillä ammattilaispelaajaura päättyi loukkaantumisten vuoksi seuraavana keväänä.

– Ensi kaudella Helsingin IFK tulee olemaan taisteleva, juoksuvoimainen, periksiantamaton kollektiivi, viihdyttävä joukkue, johon kannattajien on ilo kiinnittyä ja samaistua. Lähtökohdiltaan joudumme tulemaan hieman takamatkalta ison jälleenrakentamisprosessin takia, mutta kauden alkaessa joukkue on varmasti myös tuloksellisesti iskukykyinen. Sitoutuminen, työn teko, suunnitelmallisuus ja analyyttisyys tulevat olemaan asioita, jotka toimivat perusarkemme kulmakivinä, kommentoi Okkonen.

HIFK tuli viime kaudella Veikkausliigassa viimeiseksi kerättyään 27 ottelusta vain yhdeksän pistettä, joten ensi vuonna joukkueen pelit jatkuvat Ykkösessä. Viime kaudella HIFK:n päävalmentajana toimi Huuhkajista tuttu Mixu Paatelainen.