Youssoufa Moukoko on yksi maailman lupaavimmista pelaajista.

Hiljattain 18 vuotta täyttänyt Moukoko nousi julkisuuteen jo vuosia sitten rikottuaan lukuisia maaliennätyksiä Saksan juniorisarjoissa.

Moukoko on noussut Borussia Dortmundin edustusjoukkueessa luottopelaajan asemaan. Tehokkaan syyskauden pelannut hyökkääjä oli mukana Saksan MM-kisajoukkueessa.

Moukokon sopimus Dortmundin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen, eikä hän ole suostunut seuran jatkosopimustarjoukseen, joten Moukoko vaihtanee maisemaa kesällä vapaana agenttina.

Saksalainen jalkapallolegenda Lothar Matthäus toivoo Moukokon jäävän muutamaksi vuodeksi Dortmundiin. Matthäus muistuttaa, ettei liian koviin sarjoihin kannata välttämättä lähteä liian nuorena – varsinkaan rahan perässä.

– Hänen pitäisi jäädä Dortmundiin vielä ainakin vuodeksi tai kahdeksi, eikä lähteä heti rahan perässä muualle. Moukoko on hiljattain noussut valmentajan luottopelaajaksi. Hän on edelleen todella nuori pelaaja, jolla on loistava tulevaisuus ja ura edessään. On olemassa lukuisia esimerkkejä nuorista pelaajista, jotka lähtivät liian aikaisin Englantiin tai muihin huippusarjoihin, koska eivät voineet odottaa, Matthäus totesi Sky Deutschlandille.

– Dortmund on yksi Euroopan parhaista seuroista nuorille pelaajille. Sen vuoksi Moukokon asemassa olisin kiitollinen siitä, missä olen, antaisin kaikkeni ja tekisin paljon enemmän maaleja Dortmundin paidassa ja vasta myöhemmin lähtisin muualle.

Sportin mukaan Moukoko haluaa siirtyä kesällä Barcelonaan. Lue lisää täältä.