Suomen A-maajoukkuehyökkääjä Marcus Forss esitti jälleen loistavia otteita, kun hänen edustamansa Middlesbrough voitti Blackburn Roversin Englannin Mestaruussarjassa torstai-iltana.

23-vuotias turkulaiskärki viimeisteli kaivatun tasoituksen toisen puoliajan alussa, jonka jälkeen hän alusti joukkuetoverinsa voittomaalin kymmentä minuuttia myöhemmin, nostaen Middlesbrough’n vieraskentällä 2–1-voittoon.

Forssin väkevästä esityksestä teki entistä vakuuttavamman se, miten hän pelasi ottelun poikkeuksellisesti oikeana laitalinkkinä.

Koko uransa keskushyökkääjän tontilla viilettänyt maalinsylkijä oli tyytyväinen voituaan auttaa joukkuettaan uudella pelipaikalla, jonne manageri Michael Carrick hänet asetti.

– Gafferi tietysti puhui minulle etukäteen tässä roolissa pelaamisesta. Hän antoi minulle paljon itseluottamusta kertoessaan ja näyttäessään, mitä hän minulta haluaa, Forss kertoi Middlesbrough’n videohaastattelussa.

– Sanoin tekeväni sen joukkueen puolesta, ja kun katsoo isoa lopputulosta, voi sanoa että se kannatti!

Forss onnistui maalinteossa myös tapaninpäivänä, kun Middlesbrough voitti Wigan Athleticin luvuin 4–1.

Suomalaishyökkääjällä on nyt kasassa neljä maalia ja kolme maalisyöttöä tämän kauden Mestaruussarjassa.

– Minulle on tärkeintä, että joukkue saa voiton ja kolme pistettä. Jos pystyn auttamaan maalien tai maalisyöttöjen avulla, otan sen vastaan, Forss hymyili.

United-legenda kehuu

Carrick, joka muistetaan parhaiten pokaalirikkaasta urastaan Manchester Unitedin kapteenina, on auttanut palauttamaan Forssin itseluottamuksen astuttuaan Middlesbrough’n peräsimeen lokakuun lopulla.

Englantilaisluotsi kertoi ottelun jälkeen, mikä sai hänet peluuttamaan Forssia hyökkäyksen oikealla laidalla.

– Hyödynsin vain joukkuetta, Carrick kertoi Teesside Liven mukaan.

– Meillä on hyvä joukkue, ja tiettyjen pelaajien ominaisuudet sopivat tiettyihin peleihin. Haluamme myös yrittää pitää joukkueen sisällä hieman tuoreutta.

– Marcus on pelannut hienosti ja teki maalin toissapäivänä, joten halusimme pitää hänet joukkueessa. Hän on antanut meille niin paljon, ja hän teki tänäänkin maalin, joten olen iloinen hänen puolestaan.

Middlesbrough nousi Blackburn-voittonsa ansiosta ainakin hetkellisesti kuuden parhaan joukkoon, mikä tarkoittaisi kauden lopussa paikkaa Valioliigan nousukarsinnoissa.

Joukkue pelaa seuraavan ottelunsa tammikuun toinen päivä Birmingham Cityä vastaan.

LUE MYÖS: