Joško Gvardiol on yksi meneillään olevan MM-lopputurnauksen sensaatioista.

20-vuotias kroatialaistoppari on noussut suuren maailman tietoisuuteen loistavilla peliesityksillään. Gvardiol on esiintynyt edukseen jo muutaman vuoden ajan RB Leipzigissä.

Valioliigaseura Chelsea halusi hankkia Gvardiolin jo kesällä, mutta RB Leipzig onnistui pitämään tähdestään kiinni ja teki hänen kanssaan jatkosopimuksen. Jatkosopimus ei kuitenkaan meinaa sitä, että Gvardiol pelaisi enää pitkään saksalaisseurassa, sillä lukuisat suurseurat ovat luonnollisesti Gvardiolin kintereillä.

Gianluca Di Marzion saamien tietojen mukaan Chelsea ja Real Madrid ovat jo tehneet kirjalliset tarjoukset Gvardiolista RB Leipzigille, mutta topparin hintalappu on noussut taivaisiin MM-lopputurnauksen myötä.

La Gazzetta dello Sportin Alfredo Pedullàn mukaan Manchester Cityn sen sijaan valmistelee Gvardiolista peräti 125 miljoonan euron tarjousta.

Se tekisi Gvardiolista samalla selvästi historian kalleimman puolustajan. Gvardiolin vuosipalkka nousisi Manchester Cityssä 11-12 miljoonaan euroon. Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola haluaa tiettävästi tosissaan Gvardiolin joukkueeseensa ja yrittää vakuuttaa topparin siirrosta.